Hotell i Köpenhamn med frukost och parkering? | Se Vanliga frågor

Vanliga frågor och svar

Var hittar jag inspiration till upplevelser och sevärdheter i Köpenhamn?

Gå in på www.aok.dk (Allt om Köpenhamn) för att se vad som händer i staden.

Var hittar jag inspiration till upplevelser och sevärdheter i Aarhus?

Gå in på www.visitaarhus.dk för att se vad som händer i staden.

Kan man hyra en spjälsäng?

Det går att hyra en spjälsäng i receptionen vid ankomsten till hotellet. Det kostar 100 DKK.

Kan man se genom rutan på hotellrummets badrum?

Bara delvis eftersom det är matt glas.

Erbjuder hotellen bagageförvaring?

Alla Wakeup-hotell har bagageskåp där du kan förvara ditt bagage. Det finns stora och små skåp som kostar 20 DKK per gång.

Hur får jag absolut lägsta pris för min övernattning?

Det begränsade ”Economy”-priset är vårt absolut lägsta och kan ENDAST beställas direkt på vår webbplats. Det ska betalas i förskott och kan INTE avbeställas eller ändras. Vi rekommenderar därför alltid att du kontrollerar och läser igenom din bokning noga innan du genomför den.

Jag vill gärna kunna avbeställa, hur gör jag då?

Precis som vårt Economy-pris kan det flexibla priset endast beställas på vår webbplats. En flexibel bokning kan dock avbokas fram till kl. 12.00 på ankomstdagen eller ändras till ett annat datum. Bokningen måste garanteras med ett giltigt kreditkort.

Blir det dyrare om jag inte bokar övernattningen online?

Ja. Vi kallar den här typen av bokning för ”Servicebokning”. Om du väljer att boka din övernattning via telefon eller direkt i receptionen tillkommer en serviceavgift på 100 DKK. Bokningen kan avbokas fram till kl. 12.00 på ankomstdagen eller ändras till ett annat datum. Bokningen måste garanteras med ett giltigt kreditkort.

När kan jag checka in och ut?

Du kan checka in från kl. 15.00 på ankomstdagen och fram till nästa morgon. Kontakta receptionen om du planerar att ankomma senare än kl. 02.00 på natten. Du måste checka ut senast kl. 11.00.

Kan jag hyra cyklar?

Det går att hyra cyklar på hotellen i Köpenhamn för 125 DKK per dag. Du kan ha cykeln fram till midnatt samma dag. Cyklar kan INTE förbeställas, utan kan hyras i receptionen. Det går tyvärr inte att hyra cykel i Aarhus.

Får jag ha en extra person som övernattar på rummet?

Om du har bokat ett enkelrum kan du uppgradera till ett dubbelrum för 100 DKK per natt. Du betalar vid incheckningen och behöver inte boka det i förväg.

På dubbelrummen finns det två täcken och två kuddar.

Finns det en restaurang som serverar middag?

Vi serverar endast frukostbuffé i vår frukostrestaurang, inte middag. Men det går bra att beställa mat utifrån och äta den på rummet. Vid behov kan receptionen stå till tjänst med plastbestick.

Du hittar många spännande restauranger nära våra hotell i både Köpenhamn och Aarhus. Fråga vår trevliga personal, de tipsar gärna om bra restauranger i närheten.

Bor du på Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade, finns de närmaste restaurangerna på grannhotellet Tivoli Hotel & Congress Center, där du både kan äta på Tivoli Brasserie, Sticks ’n’ Sushi och MASH Penthouse. Du kan även prova The Harbour på hotell Copenhagen Island.

Bor du på Wakeup Copenhagen, Borgergade, eller Wakeup Aarhus, M. P. Bruuns Gade, hittar du många fina restauranger i närheten.

Får jag ta med mig husdjur?

Det är tyvärr inte tillåtet att ta med sig husdjur.

Finns det hårtork på hotellrummet?

Ja, alla rum har en hårtork.

Finns det wifi på hotellet?

Det finns gratis wifi på hela hotellet. Koden får du i receptionen. Vi har dessutom stationära datorer som kan användas fritt. Men vid köbildning begränsas användningstiden till 30 minuter.

Kan jag köpa mat och dryck på hotellet?

I anslutning till receptionen finns en kiosk som är öppen dygnet runt. Där kan du köpa öl, vatten, vin, smörgåsar och diverse snacks.

Finns det minibar på rummen?

Nej, hotellrummen har inte minibar. Vi hänvisar till kiosken i lobbyn som är öppen dygnet runt.

Kan jag äta frukost på hotellet?

Ja. Det kostar 80 DKK per person och barn under 12 år äter för halva priset. Frukosten serveras i form av en buffé och består av nybakat bröd, nybryggt kaffe/te, pålägg, ägg, marmelad, nutella, ost, cornflakes, müsli, yoghurt och en fruktkorg.

Öppettider för frukostbuffén:

WAKEUP COPENHAGEN, BORGERGADE
Måndag–fredag: 7.00–10.00
Lördag–söndag: 7.00–10.30

WAKEUP COPENHAGEN, CARSTEN NIEBUHRS GADE
Måndag–fredag: 6.30–10.00
Lördag–söndag: 7.00–10.30

WAKEUP AARHUS, M. P. BRUUNS GADE
Måndag–fredag: 6.30–10.00
Lördag–söndag: 7.00–10.30

Erbjuder hotellet parkering?

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Det finns gott om parkeringsplatser vid hotellet. Det finns parkeringsmöjligheter utomhus i närheten av hotellet samt ett offentligt parkeringsgarage på Borgergade 13, som ligger strax intill hotellet och administreras av ONEPARK. Betalning sker direkt i parkeringsgaraget och när detta skrivs är priset XX DKK per påbörjad timme och 500 DKK per dygn.

Wakeup Copenhagen, Borgergade, erbjuder dessutom sina gäster en särskild nattbiljett från kl. 18.00 till kl. 8.00. En sådan biljett kostar 200 DKK. Efter kl. 8.00 tillkommer det vanliga timpriset på 56 DKK per påbörjad timme. Nattbiljetten säljs i receptionen.

Det går också bra att köpa en dygnsbiljett som gäller i 24 timmar från och med infarten till parkeringsgaraget. En sådan biljett kostar 350 DKK och säljs i receptionen.

Wakeup Copenhagen på Borgergade reserverar sig för ändringar av priserna som administreras av ONEPARK samt för slutsålda dygns- och nattbiljetter.

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade, erbjuder parkering i ONEPARKs parkeringsgarage, som ligger intill hotellet. På andra våningen finns en ingång direkt till receptionen. Det kostar 20 DKK per timme och 140 DKK per dygn. Parkering kan INTE beställas i förväg.

Wakeup Aarhus, M. P. Bruuns Gade

På Wakeup Aarhus, M. P. Bruuns Gade, erbjuder vi parkering i samarbete med Bruun’s Galleri som ligger intill hotellet. Bruun’s Galleri har ett parkeringsgarage i tre plan med infart på det övre planet (P3). Härifrån kör man via ramper till de övriga två planen (P2 och P1). Elektroniska skyltar visar om det finns lediga parkeringsplatser på varje plan. Frihöjden i garaget är 2,05 meter. Anläggningen har öppet dygnet runt. Mellan kl. 00.30 och kl. 6.30 går det endast att nå den parkerade bilen till fots via utfartsöppningen. Det kan dock uppstå situationer som gör att anläggningen av säkerhetsskäl stängs före kl. 00.30.

Viktigt
Mellan kl. 00.30 och kl. 6.30 kan du endast betala med kreditkort vid utfarten.

Priser
Alla dagar dygnet runt 10 DKK per påbörjad halvtimme. Det kostar max. 180 kr per dygn.

Parkering är endast tillåten innanför markeringarna. Parkeringsanläggningen är tv-övervakad, men parkering sker alltid på egen risk. Bruun’s Galleri påtar sig inget ansvar vid olyckor, stöld eller skador på personer, bilar, utrustning eller föremål i bilen. Om du vill ha mer information om parkeringsanläggningen kan du kontakta JustPark på: info@justpark.dk

Är rökning tillåten?

Våra hotell är 100 % rökfria.

Kan jag stryka min skjorta på rummet?

Nej, men det finns strykrum i källaren som kan användas kostnadsfritt.

Finns det telefon på hotellrummet?

Rummen saknar telefon, men varje våning har en nödtelefon vid hissarna som kan användas till att ringa larmcentralen och receptionen.

Hur tar jag mig lättast till och från hotellet?

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

  • Taxi från Kastrups flygplats.
  • Tåg direkt från Kastrups flygplats, två stationer till centralstationen. Du kan promenera från centralstationen till hotellet – det tar 5–10 minuter.
  • Buss 5A från Kastrups flygplats till Polititorvet, och därefter 3–5 minuters promenad till hotellet.

Wakeup Copenhagen, Borgergade

  • Ca 8 minuters promenad från Nørreport Station.
  • Du kan ta en taxi eller metron som avgår från flygplatsens ankomsthall. Med metron tar det ca 15 minuter till Kongens Nytorv. Från det att du kommer ut från ankomsthallen tar det ca 25 minuter tills du är på ditt hotell.
  • Ca 5 minuters promenad från metron vid Kongens Nytorv.
  • Det finns gott om parkeringsplatser nära hotellet. Förutom parkeringsplatserna som finns utomhus kring hotellet finns det också parkeringsgarage på Borgergade och Adelgade.

Vid behov av kollektivtrafik till andra platser rekommenderar vi www.rejseplanen.dk.

Wakeup Aarhus, M. P. Bruuns Gade

  • Tåg till Aarhus centralstation och sedan 5 minuters promenad.
  • Buss 925X från Aarhus flygplats till Aarhus busstation och sedan 10 minuters promenad.

Går det att betala med annan valuta på hotellet?

På Wakeup-hotellen anges alla priser för rumsbokning i danska kronor.
Men det går bra att betala med och växla till sig danska kronor från EUR, USD och GBP i receptionen, till hotellets valutakurs.

Kan jag få mina kläder tvättade på hotellet?

Ja, vi erbjuder tvätt och kemtvätt via Berendsen. Du kan lämna in din tvätt till receptionen på morgonen före kl. 08.00 och hämta den efter kl. 17.00, ren och nytvättad.

Vilka rumstyper kan jag välja mellan?

Det finns fem olika rumstyper:

WAKEUP STANDARD – mycket bra rum, som oftast ligger på bottenvåningen eller längst bak i huset.

WAKEUP SKY – mycket bra rum med lite bättre utsikt än WAKEUP STANDARD.

WAKEUP HEAVEN – våra rum med bästa läge och utsikt, oftast belägna högst upp i byggnaden.

WAKEUP LARGE – har en Getama-säng (160 x 200 cm) samt en utfällbar madrass och är avsett för tre personer. Rummet är 15 m2

WAKEUP FAMILY – består av två WAKEUP STANDARD-rum med anslutande dörr.

Tre av rumstyperna har en Getama-säng (160 x 200 cm) och är 12 m2 stora. Det går att uppgradera till ett WAKEUP HEAVEN -rum, i den mån det finns lediga rum.

Det finns inga tvåbäddsrum* på hotellen.

*Ett tvåbäddsrum har två separata sängar.