Hotell i Köpenhamn med frukost och parkering? | Se Vanliga frågor

Vanliga frågor och svar

Var hittar jag inspiration till upplevelser och sevärdheter i Köpenhamn?

Gå in på www.aok.dk (Allt om Köpenhamn) för att se vad som händer i staden.

Var hittar jag inspiration till upplevelser och sevärdheter i Aarhus?

Gå in på www.visitaarhus.dk för att se vad som händer i staden.

Går det att hyra en baby-/barnsäng?

Det går att hyra babysäng i receptionen vid ankomsten till hotellet. En babysäng kostar 100 DKK per dygn. Om du vill förboka en babysäng, kontakta respektive hotell. 

Finns det tv på rummet?

Ja, alla våra rum har egen tv med både danska och utländska tv-kanaler. Få en komplett överblick över våra kanaler här.

Kan man se genom rutan på hotellrummets badrum?

Bara delvis eftersom det är matt glas.

Erbjuder hotellen bagageförvaring?

Alla Wakeup-hotell har bagageskåp där du kan förvara ditt bagage. Det finns stora och små skåp som kostar 20 DKK per tillfälle.

Hur får jag absolut lägsta pris för min övernattning?

Det pressade ”Economy”-priset är vårt absolut billigaste och kan ENDAST bokas direkt på vår webbplats. Det ska betalas i förskott och rummet kan INTE avbokas eller ändras. Därför rekommenderar vi att du alltid kontrollerar och noga läser igenom din bokning innan du slutför den.

Jag vill gärna kunna avbeställa, hur gör jag då?

Precis som vårt Economy-pris kan Flex-priset endast beställas på vår webbplats. En Flex-bokning kan dock avbokas fram till kl. 12.00 på ankomstdagen eller ändras till ett annat datum. Bokningen måste garanteras med ett giltigt kreditkort.

Blir det dyrare om jag inte bokar övernattningen online?

Ja! Vi kallar den här typen av bokning för ”Servicebokning”. Om du väljer att boka din övernattning via telefon eller direkt i receptionen tillkommer en serviceavgift på 100 DKK. Rummet kan avbokas fram till kl. 12.00 på ankomstdagen eller ändras till ett annat datum. Bokningen måste garanteras med ett giltigt kreditkort.

När kan jag checka in och ut?

Du kan checka in från kl. 15.00 på ankomstdagen och fram till nästa morgon. Kontakta receptionen om du planerar att ankomma senare än kl. 02.00 på natten. Du måste checka ut senast kl. 11.00.

Kan jag hyra cyklar?

Cyklar kan hyras på hotellen för 125 DKK per dag. När du har hyrt cykeln kan du använda den fram till midnatt. Cyklar kan INTE förbokas, utan hyrs ut i receptionen.

Får jag ha en extra person som övernattar på rummet?

Om du har bokat ett enkelrum kan du uppgradera till ett dubbelrum för 100 DKK per natt. Du betalar vid incheckningen och det behöver inte förbokas.

På dubbelrummen finns det 2 täcken och 2 kuddar.

Finns det en restaurang som serverar middag?

Vi serverar endast frukostbuffé i vår frukostrestaurang, inte middag. Men det går bra att beställa mat utifrån och äta den på rummet. Vid behov kan receptionen stå till tjänst med plastbestick.

Du hittar många spännande restauranger nära våra hotell i både Köpenhamn och Aarhus. Fråga vår trevliga personal, de tipsar gärna om bra restauranger i närheten.

Bor du på Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade, finns de närmaste restaurangerna på grannhotellet Tivoli Hotel & Congress Center, där du både kan äta på Tivoli Brasserie, Sticks ’n’ Sushi och MASH Penthouse. Du kan även prova The Harbour på hotellet Copenhagen Island.

Bor du på Wakeup Copenhagen, Borgergade, eller Wakeup Aarhus, M. P. Bruuns Gade, hittar du många bra restauranger i närheten.

Får jag ta med mig husdjur?

Det är tyvärr inte tillåtet att ta med sig husdjur.

Finns det hårtork på hotellrummet?

Ja, alla rum har en hårtork.

Finns det Wi-Fi på hotellet?

Det finns gratis Wi-Fi på hela hotellet. Koden får du i receptionen. Vi har dessutom stationära datorer som kan användas fritt. Vid köbildning begränsas användningstiden till 30 minuter.

Kan jag köpa mat och dryck på hotellet?

I anslutning till receptionen finns en kiosk som är öppen dygnet runt. Där kan du köpa öl, vatten, vin, smörgåsar och diverse snacks.

Finns det minibar på rummen?

Nej, hotellrummen har inte minibar. Vi hänvisar till kiosken i lobbyn som är öppen dygnet runt.

Kan jag äta frukost på hotellet?

Ja. Priset på frukost är 90 DKK per person  (120 DKK på Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade) och halva priset för barn under 12 år. Frukosten serveras i form av en buffé och består av nybakat bröd, nybryggt kaffe/te, pålägg, ägg, marmelad, nutella, ost, cornflakes, müsli, yoghurt och en fruktkorg.

Öppettider för frukostbuffén:

WAKEUP COPENHAGEN, BERNSTORFFSGADE
Måndag–fredag: 06.30 – 10.00
Lördag–söndag: 07.00 – 10.30

WAKEUP COPENHAGEN, BORGERGADE
Måndag–fredag: 06.45– 10.00
Lördag–söndag: 06.45– 10.30

WAKEUP COPENHAGEN, CARSTEN NIEBUHRS GADE
Måndag–fredag: 06.30 – 10.00
Lördag–söndag: 07.00 – 10.30

WAKEUP AARHUS, BRUUNSGADE
Måndag–fredag: 06.30 – 10.00
Lördag–söndag: 07.00 – 10.30

Erbjuder hotellet parkering?

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

När du bor på Wakeup Copenhagen på Bernstorffsgade kan du enkelt hitta parkering nära hotellet. Det går att parkera i hotellets eget parkeringsgarage (öppnar den 1 mars 2019). Dock har vi ett begränsat antal parkeringsplatser varför du med fördel kan använda dig av något av de parkeringsalternativ som finns utomhus i hotellets närområde.

Du är alltid varmt välkommen att vända dig till vår reception där personalen mer än gärna ger dig tips och råd om var du kan parkera.

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Det finns gott om parkeringsmöjligheter vid vårt hotell på Borgergade. Förutom utomhusparkeringarna i närområdet finns det även ett offentligt parkeringsgarage på Borgergade 13 intill hotellet som administreras av ONEPARK. Betalning sker direkt i parkeringsgaraget och när detta skrivs är priset 56 DKK per påbörjad timme och 500 DKK p er dygn.

Som gäst på Wakeup Copenhagen, Borgergade, kan du köpa en särskild dygnsbiljett som är giltig i 24 timmar efter det att du har kört ner i parkeringsgaraget. En sådan biljett kostar 350 DKK och säljs i receptionen.

Wakeup Copenhagen, Borgergade, reserverar sig för ändringar av priserna som administreras av ONEPARK samt för slutsålda dygnsbiljetter.

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Wakeup Copenhagen på Carsten Niebuhrs Gade erbjuder parkering i ONEPARK:s parkeringsgarage, som är anslutet till hotellet. På andra våningen finns en ingång direkt till receptionen. Det kostar 25 DKK per timme och 150 DKK per dygn. Parkering kan INTE förbokas.

Wakeup Aarhus, Bruunsgade

På Wakeup Aarhus, Bruunsgade hänvisar vi till parkeringen i Bruun's Galleri som ligger under hotellet. Infart till parkeringsgaraget sker från Værkmestergade 27. Bruun’s Galleri har ett parkeringsgarage i tre plan med infart på det övre planet (P3). Härifrån kör man via ramper till de övriga två planen (P2 och P1). Elektroniska skyltar visar om det finns lediga parkeringsplatser på varje plan. Det är skyltat till Wakeups ingång på samtliga tre plan. Det finns även 5 platser markerade med Wakeups logga på P1.

Priser
Alla dagar dygnet runt 10 DKK per påbörjad halvtimme. Det kostar max 150 DKK per dygn om du löser biljett i automaten vid infart. Kostnaden avräknas i Wakeups reception vid avresa. Vid kreditkortsbetalning i anläggningen kostar ett dygn 180 DKK.

Parkering är endast tillåten innanför markeringarna. Parkeringsanläggningen är tv-övervakad, men parkering sker alltid på egen risk. Bruun’s Galleri påtar sig inget ansvar vid olyckor, stöld eller skador på personer, bilar, utrustning eller föremål i bilen.

Viktigt
Frihöjden i garaget är 2,05 meter. Garaget har öppet dygnet runt. Mellan kl. 00.30 och kl. 06.30 kan du endast nå den parkerade bilen till fots via utfartsöppningen.

Mellan kl. 00.30 och kl. 06.30 kan du endast betala med biljetter köpta på Wakeup eller kreditkort vid utfarten.

Är rökning tillåten?

Våra hotell är 100 % rökfria.

Kan jag stryka min skjorta på rummet?

Nej, men det finns strykrum i källaren som kan användas kostnadsfritt.

Finns det telefon på hotellrummet?

Rummen saknar telefon, men varje våning har en nödtelefon vid hissarna som kan användas till att ringa larmcentralen och receptionen.

Hur tar jag mig lättast till och från hotellet?

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

 • Du kan ta en taxi från taxistationen vid Kastrups flygplats. Taxiresan från flygplatsen till hotellet tar ca 15 minuter.
 • Tåget går direkt från Kastrups flygplats. Du ska åka med två hållplatser till Köpenhamns centralstation varifrån du har 5 minuters promenad till hotellet.

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

 • Taxi från Kastrups flygplats.
 • Tåg direkt från Kastrups flygplats, 2 stationer till centralstationen. Du kan promenera från centralstationen till hotellet – det tar 5–10 minuter.
 • Buss 5C från Kastrups flygplats till Polititorvet, och därefter 3–5 minuters promenad till hotellet.

Wakeup Copenhagen, Borgergade

 • Ca 8 minuters promenad från Nørreport Station.
 • Du kan ta en taxi eller metron som avgår från flygplatsens ankomsthall. Med metron tar det ca 15 minuter till Kongens Nytorv. Från det att du kommer ut från ankomsthallen tar det ca 25 minuter tills du är på ditt hotell.
 • Ca 5 minuters promenad från metron vid Kongens Nytorv.
 • Det finns gott om parkeringsplatser nära hotellet. Förutom de många parkeringsplatserna som ligger utomhus runt hotellet finns det också parkeringsgarage på Borgergade och Adelgade.

Vid behov av kollektivtrafik till andra platser rekommenderar vi www.rejseplanen.dk.

Wakeup Aarhus, Bruunsgade

 • Tåg till Århus centralstation och sedan 5 minuters promenad.
 • Buss 925X från Århus flygplats till Århus busstation och sedan 10 minuters promenad.

Går det att betala med annan valuta på hotellet?

På Wakeup-hotellen anges alla priser för rumsbokning i danska kronor. Det går bra att betala med och växla till sig danska kronor från EUR, USD, GBP, SEK, NOK, AUD, CAD, CHF, JPY och SGD i receptionen, till hotellets valutakurs.

Kan jag få mina kläder tvättade på hotellet?

Ja, vi erbjuder tvätt och kemtvätt via underleverantör. Du kan lämna in din tvätt till receptionen på morgonen före kl. 08.00 och hämta den efter kl. 17.00, ren och nytvättad.

Vilka rumstyper kan jag välja mellan?

Det finns fem olika rumstyper:

WAKEUP STANDARD – mycket bra rum, som oftast ligger på bottenvåningen eller längst bak i huset.

WAKEUP SKY – mycket bra rum med lite bättre utsikt än WAKEUP STANDARD.

WAKEUP HEAVEN – våra rum med bästa läge och utsikt, oftast belägna högst upp i byggnaden.

WAKEUP LARGE – har en Getama-säng (160 x 200 cm) samt en utfällbar madrass och är avsett för tre personer. Rummet är på 15 m2

WAKEUP FAMILY – består av 2 WAKEUP STANDARD-rum med anslutande dörr.

Tre av rumstyperna har en Getama-säng  (160 x 200 cm) och en yta på 12m2 . Det går att uppgradera till ett WAKEUP HEAVEN -rum vid ankomsten, i den mån det finns lediga rum. 

Det finns inga tvåbäddsrum* på hotellen. 

*Ett tvåbäddsrum har två separata sängar.