Köpenhamns Tivoli | Ny attraktion på Tivoli

Köpenhamns Tivoli

Tivoli har äntligen öppnat för sommarsäsongen. Så nu väntar massor av roliga dagar med vänner och familj i Tivoli. 2016 har det funnits ännu mer att se fram emot. För under våren kunde Tivoli låta de första gästerna prova deras nya attraktion Fatamorgana.

Ny attraktion på Tivoli

Den splitternya och roliga attraktionen på Köpenhamns Tivoli heter som sagt Fatamorgana, den är hela 45 meter hög och fungerar som tre attraktioner i en, både milda och vilda. Så här finns något för alla smaker och temperament.

Den är uppdelad på så sätt att den nedersta nivån består av roliga miniradiobilar, som barn från fem år kan köra. De ser ut som kaniner och schakaler. Den översta nivån delar attraktionen i två, så det är upp till dig om du vill hoppa på den vilda delen eller föredrar den familjevänliga versionen där du också kan njuta av utsikten under åkturen.

Tivoli kallar attraktionen för den orientaliska sagan, och det blir spännande att se om den är en hit bland de många gäster som besöker den förtrollade trädgården varje år.

Får du prova attraktionen?

För att få åka den vilda delen av tornet ska du vara minst 140 cm lång. Det är för att säkerställa att man klarar åkturen, när man slungas runt med hela 2,5 g-krafter! På attraktionens mellannivå måste man vara minst 120 cm lång, och det betyder att det verkligen är en rolig attraktion för hela familjen.

Se filmen om den nya attraktionen på Köpenhamns Tivoli


Sommar och musik på Tivoli

Sockervadd, sol och härlig stämning är saker som de flesta förknippar med ett besök på Köpenhamns Tivoli under sommarsäsongen. Barn och barnsliga själar får en fantastisk dag i Tivolis fina och inte minst vackra trädgård. Här finns det underhållning hela dagen och bra matställen för både barn och vuxna. För de stora barnen, unga och vuxna kan sommarens Fredagsrock-program varmt rekommenderas. Varje fredag går ett nytt band eller en ny sångare upp på scenen och ger den stora publiken en musikalisk upplevelse. Köpenhamns Tivoli förvandlas nästan till en egen festival, där musiken blir den stora knytpunkten. 


Trädgårdens roliga attraktioner

Har du koll på alla attraktioner? Du kanske till och med har en favorit bland dem? Det finns ett helt hav av attraktioner på Köpenhamns Tivoli, och vi har listat några av dem här: 

 • Himmelskibet
 • Det gyldne tårn
 • Aquila
 • Vertigo
 • Fyrtårnet
 • Dæmonen
 • Stjernetårnet
 • Dyrekarrusellen
 • Den flyvende kuffert
 • Monsunen
 • Radiobilerne
 • Ballongyngen
 • Pandaen
 • ...och såklart den helt nya: Fatamorgana

Köpenhamns Tivoli har roliga attraktioner för både stora och små. Kom också ihåg den roliga Pierrot som går runt i trädgården och hälsar på alla. Gå på Tivoli under sommarsemestern och njut av en mysig och magisk dag med din familj, dina vänner eller din partner.


Tivolis tre säsonger

Sommarsäsongen sätter igång den 6 april 2016 och varar till den 25 september 2016. Nästa Tivoli-säsong har temat Halloween och varar från den 14 oktober till den 6 november 2016. Då är trädgården fylld av läskigheter. Årets sista säsong är såklart julsäsongen. Den kan upplevas från den 19 november till den 31 december 2016, och för många är det en tradition att besöka Köpenhamns Tivoli och dricka ett härligt glas varm glögg. Nu är årets viktigaste datum på plats, och de har alla massor att bjuda på.

De tre olika säsongerna gör Köpenhamns Tivoli till en härlig och magisk plats som bara måste upplevas. Har du inte varit på Köpenhamns Tivoli ännu? Eller är det många år sedan? Då är det kanske dags att ta några semesterdagar med destination Köpenhamn.


HAR DU ÄNNU INTE ANMÄLT DIG TILL VÅRT NYHETSBREV?
ANMÄL DIG IDAG, SÅ FÅR DU INSPIRATION TILL DIN VISTELSE I KÖPENHAMN OCH NYHETER OM WAKEUP COPENHAGEN.
ANMÄL DIG HÄR NEDAN.