Kulturnatten Köpenhamn | Upplev kulturnatten i Köpenhamn 2016

Kulturnatten i Köpenhamn

Sätt kryss i kalendern den 14 oktober 2016.

Under höstlovet hålls varje år en kulturnatt i Köpenhamn, och du är inbjuden! På detta enda datum får du varje år en dag och en kväll fullspäckade med festliga arrangemang och evenemang. Kulturnatten i Köpenhamn har faktiskt i snart 20 år varit en av Köpenhamns mest populära och välbesökta upplevelser med fokus på kultur.

Feststämning på gatorna under kulturnatten i Köpenhamn

Se fram mot att staden bjuder på massor av spännande evenemang, en riktigt härlig stämning och ett mysigt stadsmyller den 14 oktober när Köpenhamn hälsar välkommen till mer än 250 parker, teatrar, museer, kyrkor och ministerier, platser och bibliotek. Det är en årlig händelse som ger dig en unik möjlighet att delta i annorlunda, vackra och roliga arrangemang och evenemang som tillsammans visar hur Köpenhamn utnyttjar stadens oändliga potential. Här kan man verkligen säga att kulturlivet på allvar får vara mittpunkten. Så kom på fest på kulturnatten i Köpenhamn den 14 oktober 2016.

För många barnfamiljer är kulturnatten i Köpenhamn en extra stor upplevelse eftersom den föregår dagen före skolornas höstlov. Kulturnatten är en perfekt start på höstlovet och en chans att njuta av att stadens härliga kulturliv förs samman till en gemensam inspirationskälla som alla kan ta del av. Åk på kulturnatten i Köpenhamn och få unika upplevelser med familj, vänner eller din partner.

Copenhagen Cooking

Festivalen Copenhagen Cooking för matentusiaster

Vad händer under kulturnatten i Köpenhamn?

Hela Köpenhamn lyser upp under kulturnatten, dvs. från innerstaden till Valby, Frederiksberg, Østerbro, Nørrebro, Islands Brygge, Amagerbro och Christianshavn. Så chansen är stor att du blir en del av kulturnatten om du går en promenad genom staden och håller ögonen öppna. Kom ihåg att skaffa ett Kulturpas om du vill resa gratis med tunnelbana, bussar och tåg under detta dygn. Du kan också lätt cykla mellan arrangemangen, och på Wakeup Copenhagen kan du hyra en cykel om du är på semester i staden. Om du är ute i god tid kan du planera kvällen hemma och se till att du hinner uppleva det som verkar mest intressant.

Kulturnattens kulturprogram

Som alltid kan du köpa programmet för kulturnatten i Köpenhamn i pappersform, så att du enkelt kan ta med dig det när du går eller kör runt till de olika arrangemangen. 2015 bjöd programmet på massor av olika upplevelser, som utställningar, diverse kreativa verkstäder, en kanalrundtur, Kids News, reseföredrag, trumsång, midnattsgudstjänst, grönländsk körsång, rundvisningar, känselverkstad, konserter, trollkarlsskola, ljusmässa, och så kunde du faktiskt få din bild på en filmaffisch.

Du kan hålla dig uppdaterad på kulturnattens hemsida så att du ser när de avslöjar årets program för kulturnatten.

Upplev massor och sov gott i Köpenhamn

En kväll i Köpenhamn fullspäckad med kultur, och en riktigt bra säng att sova i efteråt. Det låter väl härligt? Övernatta på Wakeup Copenhagen så har du gångavstånd till många av arrangemangen.


HAR DU ÄNNU INTE ANMÄLT DIG TILL VÅRT NYHETSBREV?
ANMÄL DIG IDAG, SÅ FÅR DU INSPIRATION TILL DIN VISTELSE I KÖPENHAMN OCH NYHETER OM WAKEUP COPENHAGEN.
ANMÄL DIG HÄR NEDAN.