Världens bästa stad – Köpenhamn | Besök Köpenhamn

Världens bästa stad 2016

Köpenhamn har blivit utsedd till världens bästa stad

Det internationella designmagasinet Wallpaper har 2016 utsett Köpenhamn till världens bästa stad. I konkurrens med städer som Los Angeles, Miami och Beirut. Köpenhamn har vunnit internationella priser förut – men det här är första gången som Wallpaper ger Köpenhamn priset för världens bästa stad.

Varför förtjänar Köpenhamn det här priset?

För att staden är i konstant förändring. Det byggs, uppförs och nytänks, och det är något som sätter sin tydliga prägel. PapirØen, Den Blå Planet och Bryghusprojektet BLOX är några av de stadsförnyelser som Wallpaper belönar. Attraktioner och områden som samlar människor och som gör något extra och nyskapande för sina besökare. I Köpenhamn finns det så många attraktioner, och det betyder att besökare kan blanda nytt med gammalt och täcka alla sina behov av att se stadens härliga mångfald.

Ska du på semester till världens bästa stad 2016? Bo bra, centralt och billigt på Wakeup Copenhagen.


Innan Köpenhamn var det städer som London, San Francisco och Paris som vann pris som världens bästa stad, men 2016 är det Köpenhamn som uppmärksammas. Välförtjänt uppmärksamhet. Staden står klar att ta emot gäster från hela världen, och om du snart ska till Köpenhamn kan du överväga några av de här populära platserna:

  • Kødbyen (mat, cocktails, stämning)
  • Kongens Nytorv (mys, stadspuls)
  • PapirØen (Copenhagen Street Food, Experimentarium City, caféer)
  • Torvehallerne (torg med fisk, kött, frukt, grönsaker m.m.)
  • Fields (shoppingcenter, biograf)
  • Strøget (shopping, turism)
  • Zoologisk Have (djur, familj)
  • Dansk Arkitektur Center (arkitektur, stadsutveckling)

Det är framför allt stadsdelar som Nørrebro, Christianshavn, Vesterbro och naturligtvis PapirØen som har påverkat juryn mest – och det är härligt att ett internationellt designmagasin ser samma fantastiska saker med Köpenhamn som stadens innevånare gör. Vi säger stort grattis till Köpenhamn och vill gärna vara din billiga bas nästa gång du besöker staden.


HAR DU ÄNNU INTE ANMÄLT DIG TILL VÅRT NYHETSBREV?
ANMÄL DIG IDAG, SÅ FÅR DU INSPIRATION TILL DIN VISTELSE I KÖPENHAMN OCH NYHETER OM WAKEUP COPENHAGEN.
ANMÄL DIG HÄR NEDAN.