CO2-pris till Wakeup Copenhagen vid Kalvebod Brygge

Sommar 2017

Vi kan med stor glädje meddela att vårt budgethotell Wakeup Copenhagen på Carsten Niebuhrs Gade har fått ”REALKREDIT DANMARKS KLOKA KVADRATMETERPRIS”. 

På Wakeup Copenhagen har vi gjort en stor insats för att minska koldioxidutsläppen, och vi är stolta över att vårt hotell på Carsten Niebuhrs Gade i Köpenhamn har fått priset ”REALKREDIT DANMARKS KLOKA KVADRATMETERPRIS”. För att minska utsläppen har vi infört cirkulationspumpar, ventilationsanläggningar med värmeåtervinningsutrustning, kylning och belysning som aktiveras med nyckelkort på rummen samt energifönster med solvärmeavvisande beläggning. Dessutom finns det dubbelspolande toaletter och snålspolande duschmunstycken på hela hotellet. Regnvattnet samlas upp från taken och återanvänds för växtbevattning, och på de stora takytorna på nionde våningen växer gröna sedumbeläggningar som en matta av mossa. Sedum suger nämligen upp regnvatten så att det inte leds ut i avloppet samtidigt som det isolerar huset och binder koldioxid.

Dessutom har allt vårt övriga arbete med Green Key på hotellet bidragit till att vi idag har fått ta emot detta fina pris.