Arp-Hansen Hotel Groups första hotell utanför Köpenhamn

Pressmeddelande utskickat 10 april 2015

År 2009 invigde Arp-Hansen Hotel Group sitt första Wakeup Copenhagen alldeles intill Tivoli Hotel & Congress Center vid Köpenhamns hamn. Detta har blivit ett mycket populärt och välbesökt hotell. Sommaren 2014 tillkom Wakeup-hotell nummer två på Borgergade i Köpenhamn. Tack vare sitt starka lågpriskoncept med hög produktkvalitet blev även detta hotell mycket uppskattat av både gäster och samarbetspartners.

Arp-Hansen Hotel Group har därför valt att lyssna på alla kunder som efterfrågat ett Wakeup Hotel i en stad som ligger mitt i hjärtat av Danmark , nämligen Aarhus. Det nya Wakeup-hotellet i Aarhus har nu öppnat med 315 rum samt frukostrestaurang i hörnet av M.P. Bruuns Gade och Jægergårdsgade, i Aarhus Olie A/S före detta huvudkontor. Du kan nu vakna på Wakeup i centrala Aarhus, med Bruuns Galleri som närmaste granne och bara några minuters promenad till Aarhus centralstation.

Ett Wakeup Hotel i Aarhus

Århus är en stad i snabb utveckling som kultur-, näringslivs- och turistdestination. Nyligen ströddes rekordmånga Michelin-stjärnor över stadens restauranger och den har dessutom valts till Europeisk kulturhuvudstad 2017. För att stödja och delta i den här utvecklingen utökar vi vår verksamhet i den här spännande staden, där vi räknar med att ett hotell med ett sådant här koncept och centralt läge i Århus varje år kan locka minst 100 000 nya övernattande gäster till staden. Gäster som under sin vistelse kommer att utnyttja stadens utbud av restauranger, transport, attraktioner, kultur, shopping, parkering osv.

Erfarenheterna från Köpenhamn är att ett stort lågprishotell med hög kvalitet, bra storlek och läge samt en fördelaktig prisstrategi kommer att ge staden övernattningar som den annars hade gått miste om. Möjligheten att övernatta för ett rimligt pris innebär att gäster som annars hade valt privat inkvartering eller att helt enkelt köra hem, till exempel efter ett teaterbesök eller en middag, istället kan välja att stanna längre och uppleva mer av staden genom att övernatta.

Konceptet är dessutom fördelaktigt både för studenter och besökande föräldrar. Erfarenheterna visar också att övernattande besökare till sportevenemang, möten, kongresser och event i hög grad uppfattar ett hotellkoncept med hög kvalitet i den här priskategorin som mycket attraktivt och att den här typen av rum efterfrågas och fylls snabbast i samband med stora, välbesökta arrangemang. Wakeup Hotel-konceptet är baserat på relativt små hotellrum med mycket högklassig inredning och basservice i form av reception och frukostservering. Hotellen har luftkonditionering och kostnadsfri tillgång till trådlöst nätverk för alla gäster.

Wakeup-hotellet på M. P. Bruuns Gade uppförs kort sagt enligt samma koncept och med den höga kvalitet som Wakeup-hotellen i Köpenhamn är kända för. Låga priser, smakfull design och centralt läge. Vårt mål är att följa Arp-Hansen Hotel Groups filosofi för hotellverksamheten och genom det nya hotellet på nytt erbjuda både gäster, samarbetspartners och medarbetare ett unikt hotell med unikt läge.

Det nya Wakeup-hotellet kommer att kunna mäta sig med många av stadens 3- och 4-stjärniga hotell, men prismässigt ligger det på 2-stjärnig nivå. Wakeup-konceptet bygger på inredning och möbler från några av Danmarks bästa möbeltillverkare. Från hotellets översta våningar kommer gästerna att ha en fantastisk utsikt över stadens tak.

Vi ser fram emot att få lära känna stadens gäster och samarbeta med både privata och offentliga aktörer inom turistbranschen och näringslivet i arbetet med att göra Aarhus till en ännu mer spännande destination. Vi glädjer oss åt att få slå upp portarna för de första gästerna i "Smilets by" nästa år. Om det finns behov av mer information eller material står undertecknad naturligtvis gärna till tjänst.

 

Med vänlig hälsning
ARP-HANSEN HOTEL GROUP

Dorte Krak
VD

Nybrovej 75
DK- 2820 Gentofte
Tel. +45 4597 0500
sales@arp-hansen.dk
www.arp-hansen.se

 • Gratis Wi-Fi
 • Ny och trendig design
 • Centralt läge
 • Dygnet runt-bemannad reception
 • Business Center
 • Tillgång till allergivänliga rum
 • Frukostrestaurang
 • Tv med brett kanalutbud
 • Lobby med försäljning av drycker och snacks
 • Goda parkeringsmöjligheter
 • Cykeluthyrning
 • Luftkonditionering
 • Och mycket mer …