Moderna koldioxidvänliga hotell i centrala Köpenhamn | Wakeup

CO2-premiering av Wakeup Copenhagen på Kalvebod Brygge

Vi kan med stor glädje meddela att vårt budgethotell  Wakeup Copenhagen på Carsten Niebuhrs Gade har fått ”REALKREDIT DANMARKS KLOKA KVADRATMETERPRIS”.

Sommar 2017

På Wakeup Copenhagen har vi gjort en stor insats för att minska koldioxidutsläppen, och vi är stolta över att vårt hotell på Carsten Niebuhrs Gade i Köpenhamn har fått priset ”REALKREDIT DANMARKS KLOKA KVADRATMETERPRIS”.
För att minska utsläppen har vi infört cirkulationspumpar, ventilationsanläggningar med värmeåtervinningsutrustning, kylning och belysning som aktiveras med nyckelkort på rummen samt energifönster med solvärmeavvisande beläggning.
Dessutom finns det dubbelspolande toaletter och snålspolande duschmunstycken på hela hotellet. 
Regnvattnet samlas upp från taken och återanvänds för växtbevattning, och på de stora takytorna på nionde våningen växer gröna sedumbeläggningar som en matta av mossa. Sedum suger nämligen upp regnvatten så att det inte leds ut i avloppet samtidigt som det isolerar huset och binder koldioxid.

Dessutom har hela vårt övriga arbete med The Green Key på hotellet bidragit till att vi idag fått detta prestigefyllda pris.