Övernatta på Wakeup Copenhagen-hotellen nära Islands Brygge

Photo by: Visit Copenhagen | Source: Visit Copenhagen

Islands Brygges hamnbad och kulturhus

Islands Brygge är en av Köpenhamns många härliga oaser, och det under alla årstider. Det är inga problem att tillbringa en hel dag med att utforska den sidan av kanalen.

Sommartid är både hamnbadet och kulturhuset vid Islands Brygge otroligt välbesökta – här ordnas massor med evenemang, konserter och loppmarknader, för att bara nämna några exempel, dit även köpenhamnsborna vallfärdar.

Förutom hamnbadet och kulturhuset finns det mängder av attraktioner och mysiga oaser i denna stadsdel. Koloniträdgården Nokken i utkanten av Islands Brygge, där Amagerparken börjar, är en liten stad i staden fylld med mysiga kolonistugor i spännande utföranden. Promenera runt och njut av vyn över storstaden ur ett naturskönt perspektiv.

En oas fylld med upplevelser nära centrum

Diggar du flygande BMX-hojar och lera i håret, har Köpenhamn en BMX-bana i VM-klass. Banan ligger vid Slusen 2.

På Artillerivej ligger även gamla Ballonpark. Detta är Islands Brygges äldsta byggnad, och de gamla barackerna är numera ett kollektivboende – ett slags Christiania i miniatyr.

På Islands Brygge hittar du också Mogens Dahls konserthall – en liten pärla specialiserad på kammarmusik där publiken verkligen kommer tätt inpå musiken.

I DR:s konserthus finns det möjlighet att avnjuta klassiska konserter och är du mer intresserad av arkitektur finns det också möjlighet att få en rundtur i de berömda byggnaderna. Efter eventuella musikaliska upplevelser ligger det flera populära vinbarer här t.ex. Adendum och Nose Wise.

Bo centralt i staden

Wakeup Copenhagen-hotellen är lågprishotell med hög standard vad gäller arkitektur, inredning och service. Hotellen ligger på några av Köpenhamns bästa adresser.

Wakeup Copenhagen, Borgergade ligger vid Kongens Nytorv. Här har du tillgång till hela staden och oavsett om det är shopping, underhållning, möjlighet att utforska kulturlivet eller äta på Köpenhamns restauranger som lockar, ligger det mesta runt hörnet.

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade ligger på Kalvebod Brygge med utsikt över vattnet och Islands Brygge – nära centralstationen, Tivoli och shoppingcentret Fisketorvet.

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade ligger centralt beläget i hörnet av Bernstorffsgade och Kalvebod Brygge med goda parkeringsmöjligheter och bra infrastruktur med närhet till både tåg och buss. Bara några minuters promenad från hotellet ligger Tivoli, Köpenhamns hamn och en massa shopping- och restaurangmöjligheter.

Hotellen har tillsammans nästan 1 900 hotellrum med gratis Wi-Fi och tv på alla. Du kan äta frukost på hotellens frukostrestauranger innan du beger dig ut på sightseeing i staden. 

Wakeup Copenhagen består av härliga hotell i närheten av några av stadens mest attraktiva områden. På hotellen finns även cykeluthyrning – att ta sig runt staden på cykel är både praktiskt och en upplevelse i sig själv. Det är enkelt att ta sig till Islands Brygge från Wakeup Copenhagen på Carsten Niebuhrs Gade 11 via cykel-/gångbron som finns bakom shoppingcentret Fisketorvet.