Vanliga frågor och svar

Var hittar jag inspiration till upplevelser och sevärdheter i Köpenhamn?

Du kan hitta mer inspiration, och se vad som händer i staden här.

Hur checkar jag in?

Du har följande tre incheckningsalternativ: 

 • Vanlig incheckning vid våra bemannade receptionsdiskar i lobbyn
 • Du kan även välja att hoppa över kön genom att använda en av våra incheckningsskärmar i lobbyn.

Hur ofta städas rummet om jag bor i det flera nätter i rad?

Stannar du i flera nätter överlåter vi åt dig att bestämma om du vill ha daglig städning av rummet eller inte. På samma sätt kan du själv bestämma när du vill byta handdukar. Det innebär att vi inte automatiskt städar ditt rum, utan låter dig välja hur du vill ha det. Dock städar vi alltid ditt rum efter fyra dagar. 

Vill du ändå ha daglig städning av rummet och/eller nya handdukar, ordnar vi detta med glädje. Säg bara till i receptionen senast kl. 22.00 kvällen innan. Kom ihåg att alltid uppge ditt rumsnummer.

Var hittar jag inspiration till upplevelser och sevärdheter i Aarhus?

Klicka här för att se vad som händer i staden.

Kan man hyra baby-/barnsäng?

Det går att hyra babysäng i receptionen vid ankomsten till hotellet. En babysäng kostar   per dygn. Om du vill förboka en babysäng, kontakta respektive hotell. 

Finns det tv på rummet?

Ja, alla våra rum har egen tv med både danska och utländska tv-kanaler. Få en komplett överblick över våra kanaler här.

Kan man se igenom rutan på hotellrummets badrum?

Bara delvis eftersom det är matt glas.

Erbjuder hotellen bagageförvaring?

Alla Wakeup-hotell har bagageskåp där du kan förvara ditt bagage. Det finns stora och små skåp som kostar   per tillfälle.

Hur får jag absolut lägsta pris för min övernattning?

Det begränsade "Economy”-priset är vårt absolut lägsta pris och kan ENDAST beställas direkt på vår webbplats. Det ska betalas i förskott och kan INTE avbeställas eller ändras. Därför rekommenderar vi att du alltid kontrollerar och läser igenom din bokning innan du slutför den.

Jag vill gärna kunna avbeställa, hur gör jag då?

FLEXIBELT-pris kan – precis som vårt ECONOMY-pris – endast beställas på vår webbplats. Men en FLEXIBELT bokning kan avbeställas fram till kl. 12.00 på ankomstdagen eller ändras till ett annat datum. Bokningen måste garanteras med ett giltigt kreditkort.

Blir det dyrare om jag inte bokar övernattningen online?

Ja! Vi kallar den här typen av bokning för ”Servicebokning”. Om du väljer att boka hotellrum via telefon eller direkt i receptionen tillkommer en serviceavgift på  . Du kan avboka ditt/dina rum fram till kl. 12.00 på ankomstdagen eller alternativt ändra till ett annat datum. Bokningen måste garanteras med ett giltigt kreditkort.

När kan jag checka in och ut?

Det går att checka in från kl. 15.00 på ankomstdagen och fram till nästa morgon. Var vänlig kontakta receptionen om du planerar att checka in senare än klockan 02.00 på natten. Utcheckningstiden är kl. 11.00.

Baserat på hotellets beläggning kan det vara möjligt med tidig incheckning mot en avgift. Kontakta receptionen.

Kan jag hyra cykel?

Det går bra att hyra cyklar på hotellen. Du har cykeln fram till midnatt samma dag. Cyklar kan INTE förbokas, utan hyrs ut i receptionen.

Pris:
Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade  /dag.
Wakeup Copenhagen, Borgergade  /dag.
Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade   per dag.
Wakeup Aarhus, M.P. Bruuns Gade  /dag.

Får jag ha en extra person som övernattar på rummet?

Om du har bokat ett enkelrum kan du uppgradera till ett dubbelrum för   per natt. Du betalar vid incheckningen och du behöver inte förboka uppgraderingen.

På dubbelrummen finns det 2 täcken och 2 kuddar.

Finns det en restaurang som serverar middag?

Vi serverar endast frukostbuffé i vår frukostrestaurang, inte middag. Det går dock bra att beställa mat utifrån och äta den på rummet. Vid behov kan receptionen stå till tjänst med bestick.

Du hittar många spännande restauranger nära våra hotell i både Köpenhamn och Aarhus. Fråga vår trevliga personal, de tipsar gärna om bra restauranger i närheten.

Bor du på Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade, finns de närmaste restaurangerna på grannhotellet Tivoli Hotel & Congress Center, där du kan äta på Tivoli Brasserie, Sticks’n’Sushi eller MASH Penthouse. Du kan även prova The Harbour på hotellet Copenhagen Island.

Bor du på Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade, kan du hitta en rad matställen inom en radie på 500–600 meter från hotellet. Du kan bland annat titta in på asiatiska Wagamama, avnjuta en gourmet-hot dog på Johns Hotdog Deli eller äta en läcker måltid på något av de olika matställena på Tivoli Hotel & Congress Center.

Bor du på Wakeup Copenhagen, Borgergade, eller Wakeup Aarhus, M. P. Bruuns Gade, hittar du många bra restauranger i närheten.

Får jag ta med mig husdjur?

Det är tyvärr inte tillåtet att ta med sig husdjur.

Finns det hårfön på hotellrummet?

Ja, alla rum har en hårfön.

Finns det Wi-Fi på hotellet?

Det finns gratis Wi-Fi på hela hotellet. Koden får du i receptionen. Vi har dessutom stationära datorer som kan användas fritt. Men vid köbildning begränsas användningstiden till 30 minuter.

Kan jag köpa mat och dryck på hotellet?

I anslutning till receptionen finns ett kafé som är öppet dygnet runt. Där kan du köpa öl, vatten, vin, smörgåsar och diverse snacks.

Finns det minibar på rummen?

Nej, hotellrummen har inte minibar. Vi hänvisar till kiosken i lobbyn som är öppen dygnet runt.

Kan jag äta frukost på hotellet?

Ja. Frukostpriset är   per person och   för barn under 12 år. Frukosten serveras i form av en buffé och består av nybakat bröd, nybryggt kaffe/te, pålägg, ägg, marmelad, nutella, ost, cornflakes, müsli, yoghurt och en fruktkorg.

Öppettider för frukostbuffén:

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade
Måndag–fredag: 06.30–10.00
Lördag, söndag och danska helgdagar: 07.00–10.30

Wakeup Copenhagen, Borgergade
Måndag–fredag: 06.30–10.00
Lördag, söndag och danska helgdagar: 07.00–10.30

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade
Måndag–fredag: 06.30–10.00
Lördag, söndag och danska helgdagar: 07.00–10.30

Wakeup Aarhus, M.P. Bruuns Gade
Måndag–fredag: 06.30–10.00
Lördag, söndag och danska helgdagar: 07.00–10.30

Erbjuder hotellet parkering?

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

När du bor på Wakeup Copenhagen på Bernstorffsgade kan du enkelt hitta parkering nära hotellet. Det går att parkera i hotellets eget parkeringsgarage – dock har vi ett begränsat antal parkeringsplatser. Du kan köpa ett parkeringstillstånd i receptionen. Det kostar   från kl. 12.00 till kl. 12.00 påföljande dag. Det är tyvärr inte möjligt att boka en parkeringsplats i förväg.

Om vi inte har några lediga platser kvar kan du med fördel använda dig av något av de parkeringsalternativ som finns utomhus i hotellets närområde. Här kan du betala med någon av följande parkeringsappar: EasyPark, ParkOne eller ParkMan, eller i betalningsautomaterna på Bernstorffsgade eller Mitchellsgade.  

Du kan alltid vända dig till vår reception där personalen mer än gärna ger dig tips och råd om var du kan parkera. Vi ser fram mot att hälsa dig välkommen!

 

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Det finns gott om parkeringsmöjligheter vid vårt hotell på Borgergade. Förutom de parkeringsplatser som finns utomhus i närområdet finns här även tre offentliga parkeringshus på Borgergade 13, Landgreven 10 och Adelgade 11–13. Parkeringshusen ligger intill hotellet och alla tre administreras av APCOA. Betalning sker direkt i parkeringsgaraget och när detta skrivs är priset   per påbörjad timme och   per dygn.

Som gäst på Wakeup Copenhagen Borgergade kan du köpa en särskild dygnsbiljett som är giltig i 24 timmar efter det att du har kört in i parkeringsgaraget. 

Priset är   per dygn (kreditkortsavgift ej inräknat).

Parkering kan köpas till i hotellets lobby.

Wakeup Copenhagen Borgergade reserverar sig för ändringar av priserna som administreras av APCOA samt för slutsålda dygnsbiljetter. Viktigt! Frihöjden i garaget är 1,90 meter. Garaget har öppet dygnet runt.

Du kan alltid vända dig till vår reception där personalen mer än gärna ger dig tips och råd om var du kan parkera. Vi ser fram mot att hälsa dig och din bil välkommen!

 

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Wakeup Copenhagen på Carsten Niebuhrs Gade erbjuder parkering i APCOA:s parkeringsgarage, som ligger i anslutning till hotellet. På plan 2 finns en ingång direkt till receptionen. Det kostar  /timme och  /dygn. Parkering kan INTE förbokas.

Laddning för elbilar: Vi erbjuder 17 laddningsplatser på plan A+B+C i parkeringshuset. För laddning krävs Clever-abonnemang.

 

Wakeup Aarhus, M.P. Bruuns Gade

På Wakeup Aarhus, M.P. Bruuns Gade hänvisar vi till parkeringen i Bruun’s Galleri som ligger under hotellet. Infart till parkeringsgaraget sker från Værkmestergade 27. Bruun’s Galleri har ett parkeringsgarage i tre plan med infart på det övre planet (P3). Härifrån kör man via ramper till de övriga två planen (P2 och P1). Elektroniska skyltar visar om det finns lediga parkeringsplatser på varje plan. Det är skyltat till Wakeups ingång på samtliga tre plan. Oftast finns det lediga platser på P1 där 5 platser är markerade med Wakeups logga.

Priser: Alla dagar dygnet runt   per påbörjad halvtimme. Parkerar du i 24 timmar är priset max  /dygn om kostnaden betalas i Wakeups reception vid avresa. Vid kreditkortsbetalning i anläggningen kostar ett dygn  . Bilens registreringsnummer registreras automatiskt av en kamera vid infarten och ska anges vid betalningen. Parkering är endast tillåten innanför markeringarna. Parkeringsanläggningen är tv-övervakad, men parkering sker alltid på egen risk. Bruun’s Galleri påtar sig inget ansvar vid olyckor, stöld eller skador på personer, bilar, utrustning eller föremål i bilen.

Viktigt! Frihöjden i garaget är 2,05 meter. Garaget har öppet dygnet runt. Mellan kl. 00.30 och 06.30 går det endast att nå den parkerade bilen till fots via utfarten.

Är rökning tillåten?

Våra hotell är 100 % rökfria.

Kan jag stryka min skjorta på rummet?

Nej, men det finns strykrum i källaren som kan användas kostnadsfritt.

Finns det telefon på hotellrummet?

Rummen saknar telefon, men varje våning har en nödtelefon vid hissarna som kan användas till att ringa larmcentralen och receptionen.

Hur tar jag mig lättast till och från hotellet?

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

 • Du kan ta en taxi från taxistationen vid Kastrups flygplats. Taxiresan från flygplatsen till hotellet tar ca 15 minuter.
 • Tåget går direkt från Kastrups flygplats. Du ska åka med två hållplatser till Köpenhamns centralstation (Hovedbanegård) varifrån du har 5 minuters promenad till hotellet.

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

 • Taxi från Kastrups flygplats.
 • Tåg direkt från Kastrups flygplats, två stationer till centralstationen (Hovedbanegård). Du kan promenera från centralstationen till hotellet – det tar 5–10 minuter.
 • Buss 5C från Kastrups flygplats till Polititorvet, och därefter 3–5 minuters promenad till hotellet.

Wakeup Copenhagen, Borgergade

 • Ca 8 minuters promenad från Nørreport Station.
 • Från flygplatsens ankomsthall kan du ta antingen taxi eller tunnelbana. Tunnelbaneresan till Kongens Nytorv tar ca 15 minuter. Från det ögonblick du kommer ut från ankomsthallen tills du stiger in på hotellet tar det inte mer än ungefär 25 minuter.
 • Ca 5 minuters promenad från metrostationen vid Kongens Nytorv.
 • Det finns gott om parkeringsplatser nära hotellet. Förutom de många parkeringsplatserna som ligger utomhus runt hotellet finns det också parkeringsgarage på Borgergade och Adelgade.

Wakeup Aarhus, M.P. Bruuns Gade

 • Tåg till Aarhus centralstation (Banegård) och sedan 5 minuters promenad.
 • Buss 925X från Aarhus flygplats till Aarhus busstation och sedan 10 minuters promenad.

Går det att betala med annan valuta på hotellet?

På Wakeup-hotellen anges alla priser för rumsbokning i danska kronor. Men det går bra att betala med och växla till sig danska kronor från EUR, USD, GBP, SEK, NOK, AUD, CAD, CHF, JPY och SGD i receptionen, till hotellets valutakurs.

Kan jag få mina kläder tvättade på hotellet?

Ja, vi erbjuder tvätt och kemtvätt via Butlers. Du kan lämna in din tvätt i receptionen på morgonen före kl. 08.00 och sedan hämta den ren och nytvättad efter kl. 17.00.

Vilka rumstyper kan jag välja mellan?

Det finns fem olika rumstyper på Wakeup Copenhagen-hotellen i Köpenhamn och Aarhus. Välj mellan:

 • WAKEUP Standard – bra rum som oftast ligger på bottenvåningen eller längst bak i huset.
 • WAKEUP SKY– bra rum på hotellets mellersta våningar med bättre utsikt än WAKEUP STANDARD.
 • WAKEUP HEAVEN – våra bäst belägna rum med en vacker utsikt, ligger oftast på hotellets övre våningar.

Alla tre ovanstående rumstyper har en Getama-säng på 160 x 200 cm och har en storlek på 12 m2

 • WAKEUP LARGE – har en Getama-säng på 160 x 200 cm samt en utfällbar madrass på 75 x 195 cm. Rummet är avsett för två vuxna och ett barn och har en storlek på 15 m2.
 • WAKEUP FAMILY – består av två WAKEUP STANDARD-rum med anslutande dörr.

Det finns inga rum med enkelsängar på hotellet.