Upplevelser i Aarhus

Upplevelser i Århus | Photo by: photopop | source: VisitAarhus

Populära sevärdheter i Aarhus (Smilets By)

I detta universum kan du få inspiration till vad som är värt att uppleva när du semestrar i eller omkring Aarhus. Listan växer i takt med att staden utvidgas med nya sevärdheter och evenemang. Aarhus är Danmarks näst största stad och bjuder på världskända museer och goda shoppingmöjligheter med många pittoreska gator och butiker. Aarhus har även ett intressant hamnområde, strand och skog.

Aarhus Ø är en ny stadsdel byggd nära vattnet och hamnen som alltid har haft en stor betydelse för Aarhus. Just nu sker en fantastisk förändring av hela hamnområdet nära centrum. Hela området liknar nu en charmig kanalstad där du snabbt kan ta dig från kaféerna i kärnan ner till vattnet och njuta av atmosfären där.

I översikten nedan hittar du utförlig information om enskilda sevärdheter och bra idéer till roliga, spännande och populära upplevelser i Aarhus. Om du aldrig har varit i Aarhus kan du se fram emot en vacker stad som uppfyller alla önskningar om en kulturell semester med plats för shopping, gourmetupplevelser och roliga saker för barn.

Inspiration och information om Aarhus

Aarhus många sevärdheter och dess spännande historia som gjorde staden till europeisk kulturhuvudstad för några år sedan hittar du i listan nedan. Se till att utforska alla härliga möjligheter staden erbjuder. Listan är över härliga matställen och sevärdheter är lång. Stadens museer är kända världen över och kommer garanterat att överraska dig eftersom de bjuder på annorlunda upplevelser jämfört de traditionella kulturella upplevelser du är van vid från de flesta andra storstäder. Aarhus bjuder på gammalt och nytt i skön förening och nedan har vi bidragit med förslag på övernattningsställen som förgyller besöket i Aarhus ytterligare och gör det till en minnesvärd upplevelse. Listan nedan rymmer bara ett axplock av Aarhus oräkneliga möjligheter, men du kan använda den som ett praktiskt avstamp och som inspiration. Här finns förslag både för vuxna och barn och alla däremellan. Mycket nöje!

Om Wakeup Aarhus – nära stadens sevärdheter

Behöver du boka en övernattning i Aarhus på semestern, minisemestern eller långhelgen? Wakeup Aarhus är perfekt som bas, både för enskilda personer, par och barnfamiljer. Det centrala läget vid Bruun’s Galleri ger dig den bästa utgångspunkten för att uppleva stadens liv, den mysiga kafémiljön och de populära sevärdheterna. Du kliver ur hotellets lobby och befinner dig mitt i stadens vackra centrum.

Bruun’s Galleri har samlat många butiker och restauranger under samma tak och är granne med Wakeup Aarhus. Så vid dåligt väder har du fortfarande möjlighet att besöka en massa butiker och restauranger helt torrskodd. Det är lätt att hitta alla sevärdheter till fots, men vill du uppleva Aarhus på två hjul kan du hyra en cykel på Wakeup Aarhus och ta dig runt i staden ännu lättare och snabbare.

Bruuns Gade har allt, och i butikerna längs gatan hittar du det absolut bästa urvalet av bröd, kakor, goda specialiteter, vin och kött. De många specialbutikerna, restaurangerna, caféerna och butikerna med modekläder ger gatan liv, och det märks tydligt. Huvudgatan är en del av Frederiksberg, och sträcker sig från Banegårdspladsen i norr till St. Pauls Kirke i söder. Gatan knyter ihop innerstaden med Frederiksberg, och det betyder att Bruuns Gade är en attraktiv gata med ett välbesökt och mycket rikt butiksliv.

Wakeup Aarhus är den bästa basen i staden vad gäller centralt läge, låga priser och hög kvalitet. Den fantastiska centrala basen är bästa tänkbara utgångspunkt för en härlig hotellvistelse, oavsett om det gäller en enskild övernattning eller flera nätter. Minisemester är också populärt och Wakeup Aarhus erbjuder familjerum så det finns plats för hela familjen.

Wakeup Aarhus, M.P. Bruuns Gade

Wakeup Aarhus, Bruuns Gade

Modernt lågprishotell i Aarhus, granne med Bruun’s Galleri och nära centralstationen.

Läs mer