Semester i Köpenhamn

Avnjut din semester i Köpenhamn på Wakeup Copenhagens toppmoderna hotell

Photo by: Kim Wyon | Source: VisitDenmark

Avnjut en storstadssemester i Köpenhamn på ett av Wakeup Copenhagens nya hotell

Avnjut din semester i Köpenhamn på Wakeup Copenhagens nya hotell. Köpenhamns nya coola hotell är det perfekta valet för en storstadssemester – här är komfort, service och låga priser en självklarhet. Njut av det centrala läget och lättillgängligheten, oberoende av om du kommer med tåg, flyg eller bil.

Köpenhamn lockar storstadsresenärer med kultur, shopping, underhållning och nattliv. Allt detta är mycket goda skäl till att välja en semester i Köpenhamn och boka en hotellvistelse på Wakeup Copenhagen. Då är du nämligen helt säker på att fräsch och utvilad kunna ge dig ut på upptäcktsfärd bland de många spännande upplevelserna staden har att erbjuda. 

Bo centralt på din semester i Köpenhamn

Wakeup Copenhagen-hotellen ligger som pärlor mitt i centrala Köpenhamn. När du lämnar vår lobby är det bara några steg till Danmarks mest populära sevärdhet Tivoli. Det lockar med liv, ljus och massor av skratt. Mycket längre behöver man heller inte gå för att nå fler av stadens spännande kulturupplevelser. Bara för att nämna några: Glyptoteket, Dansk Design Center och Nationalmuseet.

Sportlov i Köpenhamn

Ska du till Köpenhamn på sportlovet? Klicka här och se alla spännande upplevelser som staden bjuder på under sportlovet.
Här finns aktiviteter som både stora och små kommer att älska. 

Se mer om sportlov i Köpenhamn här!

Photo by: Lasse Salling | Source: Visit Copenhagen

Påsk i Köpenhamn

Påsken bjuder på härliga vårkänslor i den danska huvudstaden. Om du ska besöka Köpenhamn under påsken, klicka här och få inspiration till vad ni ska göra under er storstadssemester.

Klicka här för att läsa mer om påsk i Köpenhamn.

Photo by: Thomas Rousing | Source: Visit Denmark

Det perfekta hotellet för din storstadssemester

Wakeup Copenhagen är den perfekta utgångspunkten för din semester i Köpenhamn om du vill utforska det stora utbudet av shoppingmöjligheter som finns i staden. Hotellet på Carsten Niebuhrs Gade och det på Bernstorffsgade ligger på gränsen mellan city och Vesterbro och hotellet på Borgergade ligger strax intill Kongens Nytorv. En storstadssemester i Köpenhamn kan erbjuda fina shoppingmöjligheter. På Strøget hittar du många exklusiva butiker, och på de mindre sidogatorna finns mängder av spännande småbutiker som är väl värda ett besök. Vesterbro har under de senaste åren utvecklats till Köpenhamns Greenwich Village eller Quartier Latin. Små kaféer, mysiga restauranger och unika butiker där designers säljer sina egna produkter – och detta är bara några få exempel på Vesterbros utbud.

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, nära Tivoli, Köpenhamns centralstation och det hippa Vesterbro.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn – nära Kongens Nytorv.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, granne med Tivoli Congress Center och nära Tivoli.

Läs mer
Tivoli entré

Tivoli

Tivoli Haven är en sagolik nöjespark i hjärtat av Köpenhamn. Tivoli slog upp dörrarna 1843 och är därmed världens näst äldsta nöjespark som har varit en enormt populär attraktion sedan dess.

Läs mer
Photo by: (c) World Mappers | Source: Visit Denmark

Nyhavn

Nyhavn är pärlan i Köpenhamns vackra hamnområde som sträcker sig hela vägen från Kongens Nytorv via Strøget ned längs kanalen. Många av de gamla husen finns kvar än i dag, och det äldsta av dem är byggt så tidigt som 1681.

Photo by: Nationalmuseet | Source: Visit Copenhagen

Nationalmuseet

Här kan ni åka tillbaka i tiden ända till 1920-talet. Bland annat kan ni uppleva den gamla skolan med autentiska bänkar och bläckpennor. Eller låt barnen klä ut sig som förr.

Läs mer
Photo by: Joesboy | Source: iStock

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger i slutet av Strøget, i närheten av Nyhavn, och är formligen omringat av gamla vackra palats. I mitten står ryttarstatyn föreställandes kung Kristian V, och varje år firar stadens studenter sin examen genom att dansa runt statyn.

Photo by: Daniel Rasmussen | Source: Visit Copenhagen

Hop-on Hop-off-kanalrundtur

Hop-on Hop-off-kanalrundturer färdas dagligen runt längs de Köpenhamnska kanalerna, med start vid Gl. Strand eller Nyhavn. Här kan man se Köpenhamn från vattnet med guide, och båten har flera olika hållplatser.

Läs mer
Photo by: Réne Strandbygaard | Source: DSB

Hovedbanegården

Köpenhamns centralstation är ett nav för nästan all trafik. Inne på centralstationen hittar du mer än 40 olika butiker, matställen och serviceställen som erbjuder sina tjänster kl. 08.00–20.00 varje dag.

Photo by: Christian Alsing | Source: Visit Copenhagen

Rådhuspladsen

Rådhusplatsen är stadens stora mötesplats, där folk är i rörelse hela tiden. Platsen är inspirerad av formen av ett musselskal, och ligger i direkt anslutning till Köpenhamns imponerande gamla Rådhusbyggnad.

Photo by: Thomas Rousing | Source: Visit Copenhagen

Strøget

Strøget är den berömda gågatan i kärnan av Köpenhamn, och går från Rådhuspladsen till Kongens Nytorv. Längs gågatan ligger massor av butiker av alla de slag – allt från plånboksvänliga kedjor till några av världens dyraste märkesbutiker.

Saknar du inspiration inför din semester i Köpenhamn?

Då kan du med fördel läsa några av våra guider med de bästa tipsen på allt du kan uppleva i Köpenhamn.
Oavsett privata preferenser är Köpenhamn fullt av härliga och spännande upplevelser för alla smaker och plånböcker. 

Guide till fem fantastiska upplevelser i Köpenhamn

Läs vår guide till fem av våra favoritupplevelser i Köpenhamn för både stora och små!

Se guiden här!

Photo by: VisitCopenhagen | Source: VisitCopenhagen

Guide: Fem bra restauranger i Köpenhamn

I Köpenhamn finns det gott om bra matställen. Vi har valt ut några av våra favoriter för en härlig måltid!

Se guiden här!

Guide: Budgetupplevelser i Köpenhamn

Det behöver inte kosta en förmögenhet att uppleva Köpenhamn. Det finns massor av trevliga och spännande saker att se och göra i staden när du semestrar här.
Se våra bästa budgetvänliga upplevelser i Köpenhamn här. 

Se guiden här!

Photo by: Martin Auchenberg | Source: Visit Copenhagen