Påsk i Köpenhamn 2025

Behöver du inspiration till påsksemestern?

Köpenhamn är det perfekta stället för påsksemestern – både för barnfamiljen och kärleksparet. Staden är full av spännande sevärdheter, och oavsett humör och behov kan alla önskningar uppfyllas. Åk på gourmetsemester och boka bord på alla de eftertraktade matställena medan ni bor på ett billigt och fint hotell. Om semestern ska vara på barnens premisser är Köpenhamn ett perfekt ställe för roligheter, lek och inlärning.

Hotellen är perfekta för en storstadssemester, där det centrala läget och lättillgängligheten spelar in. Oavsett om du reser med tåg, flyg eller bil kan du komma ända fram till dörren – enkelt och bekvämt.

Övernatta på Wakeup Copenhagen under påsksemestern!

Hitta hotell

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, nära Tivoli, Köpenhamns centralstation och det hippa Vesterbro.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn – nära Kongens Nytorv.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, granne med Tivoli Congress Center och nära Tivoli.

Läs mer
Photo by: Christian Alsing | Source: Visit Copenhagen

Rådhuspladsen

Rådhusplatsen är stadens stora mötesplats, där folk är i rörelse hela tiden. Platsen är inspirerad av formen av ett musselskal, och ligger i direkt anslutning till Köpenhamns imponerande gamla Rådhusbyggnad.

Photo by: Joesboy | Source: iStock

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger i slutet av Strøget, i närheten av Nyhavn, och är formligen omringat av gamla vackra palats. I mitten står ryttarstatyn föreställandes kung Kristian V, och varje år firar stadens studenter sin examen genom att dansa runt statyn.

Förslag på vad ni kan göra under er påsksemester i Köpenhamn:

 • Shopping
 • Glyptoteket
 • Nyhavn
 • Rundetårn
 • Dansk Design Center
 • Experimentarium
 • Café- och restaurangbesök
 • Nationalmuseet
 • Loppmarknad
 • Teater & Biograf
 • Dinner & Show (Wallmans)

En påsksemester med Rundetårn, Experimentarium och Nyhavn

Ja, möjligheterna är många i en stad som Köpenhamn. Ibland frestas man av aktuella utställningar och evenemang, och andra gånger är det de större attraktioner som staden är känd för som ska upplevas.

Rundetårn för stora och små

Vem byggde Rundetårn? Rundetårn uppfördes av Kristian IV och stod färdigt 1642. Var ligger Rundetårn? Rundetårn ligger i Köpenhamns centrum – på Købmagergade. Hur högt är Rundetårn? Rundetårn är 41,55 meter högt med en 209 meter lång spiralramp på insidan. Rundetårn är en av Köpenhamns mest besökta attraktioner. Det beror både på tornets långa historia och den uppsjö av utställningar och evenemang som hålls på toppen. När var du uppe i Rundetårn sist? Besök tornet under en av påsksemesterns dagar och kombinera det gärna med omkringliggande shoppingmöjligheter.

Upplev Experimentarium under påsksemestern

Stället där du uppmuntras att leka och lära dig och där både vuxna och barn får vara med. Experimentarium bjuder på fantastisk underhållning och aktiviteter för hela familjen.

Nyhavns unika charm

När vädret är fint är Nyhavn ett mycket populärt ställe. Här kan man njuta av god mat och se på alla människor som går förbi, både turister och lokala köpenhamnare. Nyhavn är ett hamnkvarter och ett av stadens mest besökta turistområden. Stämningen är som regel alltid bra och mysig, och det finns en helt unik charm som inte går att beskriva. Åk till Nyhavn och upplev stadens puls under påsken medan du äter dig mätt på en av de många restaurangerna.

Låt hotellet vara din bas under påsksemestern medan du går på upptäcktsfärd på Köpenhamns gator.