Köpenhamn på liten budget – billiga och gratis upplevelser i Köpenhamn!

Photo by: Nicolai Perjesi | Source: VisitCopenhagen

Även om Köpenhamn är en av Europas dyraste storstäder finns mängder av billiga och kostnadsfria upplevelser som kan ge dig en fantastisk erfarenhet av stadens myllrande liv och atmosfär. Vi försöker här guida dig till några av upplevelserna, men det finns mycket mer att välja på. På Wakeup Copenhagen kan du samtidigt övernatta till rimligt pris.

Hotellen ligger på tre olika attraktiva adresser i Köpenhamn. Wakeup Copenhagen, Borgergade alldeles vid Kongens Nytorv, Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade några minuters promenadavstånd från Tivoli och Köpenhamns hamn och, sist men inte minst, Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade på Kalvebod Brygge. Med Wakeup Copenhagen kan du alltid få en billig hotellnatt i Köpenhamn så att du får mer pengar över till roliga aktiviteter.

Billiga sevärdheter och upplevelser i Köpenhamn

Köpenhamn har en mängd festivaler inom konst, kultur och litteratur, och det är alltid möjligt att hitta evenemang i alla olika prisklasser. Under sommaren anordnas otaliga gatufester och loppmarknader i stadens olika kvarter, och här finns det goda möjligheter att både fynda och festa på en liten budget – läs gärna om de olika alternativen på aok.dk före ditt besök. Innan du besöker staden kan du till exempel registrera dig på downtown.dk, där det varje dag säljs bland annat upplevelser samt restaurang- och spabesök till halva priset.

Och när du är i staden kan du hyra en stadscykel till rimligt pris, antingen i staden eller på ett av Wakeup Copenhagen-hotellen. Köpenhamnsborna själva cyklar till allt, och det är smidigt och billigt att uppleva staden på cykel. Du kan också köpa ett tvåzons-klippkort som du kan använda för att ta dig runt till de flesta ställen i centrum – åk med den eldrivna citycirkelbussen, tunnelbanan eller hyr en elscooter för att ta dig fram snabbt.

Upplev Köpenhamn på liten budget

Nedan hittar du ett axplock av alla de många upplevelser du kan njuta av till låg kostnad vid ett besök i Köpenhamn:

Folkehuset Absalon 

Folkehuset Absalon är en samlingsplats där köpenhamnsbor och alla andra kan mötas och umgås på nya sätt. Varje kväll klockan 18.00 är det till exempel gemensam mat vid långbord, där dagens meny serveras på stora fat. Menyn kan du få för endast 50 DKK per person. Köp biljetter i förväg om du vill vara säker på att få plats. 

Kanalrundtur i Köpenhamn

Kanalrundtur med Nettobådene är också ett billigt och mysigt sätt att uppleva staden på. Dessa turer är guidade och tar dig med på en avkopplande färd runt Köpenhamns kanaler, förbi många av stadens sevärdheter och såväl gamla som nya stadsdelar. Alternativt kan du köpa en helt vanlig bussbiljett och ta hamnbussen och se Köpenhamn från vattnet på detta sätt.

Tornet på Christiansborg

Njut av utsikten över staden genom att besöka Christianborgs torn, ”Tårnet”. Med sina 106 meter är det Köpenhamns högsta torn och det bjuder på en storslagen utsikt över staden. Det är gratis entré och tornet är öppet alla dagar (utom måndag). Ingången hittar du i Kongeporten i mitten av Christiansborg.

Gratis upplevelser i Köpenhamn

Det finns massor av spännande gratisupplevelser i Köpenhamn. Vi ger ett antal förslag på några av de bästa sakerna du kan göra i storstaden

Hamnbadet på Islands Brygge 

Hamnbadet på Islands Brygge är väldigt populärt framförallt under sommarmånaderna då både lokalbefolkning och besökare njuter av sol och vatten vid den mysiga hamnen på Islands Brygge. Det finns gott om möjligheter att koppla av på de gröna gräsmattorna eller ta sig ett uppfriskande dopp. Du kan enkelt ta med dig mat och dryck själv som du kan njuta av eller besöka något av de mysiga kaféerna i närheten. 

Photo by: Astrid Maria Rasmussen | Source: Visit Copenhagen

Fristaden Christiania

Fristaden Christiania är ett måste, och fortfarande en av Danmarks största attraktioner, i synnerhet om du aldrig varit där. Det kostar heller inget att promenera runt i detta frisinnade andningshål. Det är också relativt billigt att äta på någon av områdets matserveringar.

Photo by: danefromspain | Source: iStock

Utforska Köpenhamns olika stadsdelar

Ett av de bästa sätten att uppleva Köpenhamn från sin mysigaste och mest autentiska sida är att ta på vandringsskorna och gå på upptäcktsfärd i de olika stadsdelarna.
Med Know Your Bro-appen kan du få en gratis stadsdelsguide till antingen Nørrebro, Vesterbro, Amager eller Østerbro. Det är helt gratis och du kan promenera runt i din egen takt och uppleva det levande Köpenhamn för egen maskin. 

Photo by: Martin Heiberg | Source: VisitCopenhagen

Bispebjerg Kirkegård

På Bispebjerg Kirkegård på Nordvest i Köpenhamn hittar du en av stadens mysigaste och vackraste alléer att promenera längs. På våren när körsbärsträden blommar besöks området framför allt av folk som kommer för att få en fin bild av de vackra rosablommande träden.

Photo by: Martin Heiberg | Source: Visit Copenhagen

Sov billigt i Köpenhamn från  

På Wakeup Copenhagen kan du få en billig hotellnatt i Köpenhamn, i ett läge nära storstadens puls men samtidigt så lugnt att du får en god natts sömn. Wakeup Copenhagen är nya, smarta och billiga budgethotell i centrala Köpenhamn. Oavsett vilket av våra tre hotell du väljer att tillbringa natten på kan du vara säker på att det är både billigt och centralt – varje gång. 

Gemensamt för rummen

 • Gratis Wi-Fi
 • Tv med brett kanalutbud
 • Skrivbord
 • Luftkonditionering
 • Dubbelsäng 160 cm bred
 • Madrass från Getama
 • 100 % rökfritt hotell
 • Dygnet runt-bemannad reception
 • Business Center
 • Cykeluthyrning
 • Frukostrestaurang

Frukost på budget!

Ladda med god energi för en perfekt (och billig) start på dagen – frukost från endast  /person. Barn under 12 år äter frukost för   och för barn under 3 år är det gratis.

Läs mer om vår läckra frukost här!

Frukost på Wakeup Copenhagen på Carsten Niebuhrs Gade