Musikhuset Aarhus

Konserter, opera och teater på Musikhuset Aarhus

På Musikhuset Aarhus (också känt som Aarhus Musikhus) finns det många musikaliska inslag. Temat är musik och programmet bjuder på massor av aktiviteter, underhållning och konserter för både barn och vuxna. Aarhus Musikhus ligger bara några minuters promenad från Bruuns Galleri och har alltså ett centralt läge i hjärtat av Aarhus.

Programmet är brett, och du kan du massor av gratis musikupplevelser på Musikhuset Aarhus. I deras kalender kan du sortera efter genre (jazz, musikal, opera, dans, komedi m.m.) och kryssa i rutan Gratis om du vill se gratisarrangemangen. De häftiga föreställningarna kan kombineras med mysiga restaurang- och cafébesök i den unika arkitekturen som du möts av när du kliver in i Aarhus Musikhus. En 2 000 kvadratmeter stor foajé skapar en speciell atmosfär med palmer, solljus, konstverk och olivträd.

Aarhus Musikhus är Nordens största

1977 höll Aarhus kommun en arkitekttävling för att ge Aarhus musikliv det bästa möjliga. Vinnaren blev Kjær & Richter, och 1982 invigdes Aarhus Musikhus. Musikhuset har sex salar, nio scener, 500 rum och en yta på 35 000 kvadratmeter. Det är ett arkitektoniskt vacker hus med både klassiska och moderna drag, och idag är det ett kulturellt centrum i mitten av Aarhus samt Nordens största konserthus. Aarhus Musikhus är dessutom hem för Den Jyske Opera, Børneteateret Filuren, Det Jyske Musikkonservatorium och Aarhus Symfoniorkester.

Huset bjuder som sagt på musikaliska upplevelser för alla smaker – konserter, barnföreställningar, teater, komedi, symfonikonserter, musikaler, opera och dans samt evenemang, konferenser och möten för företagsvärlden. Här har man bland annat kunnat uppleva Rod Stewart, Tina Turner, Ray Charles, Leonard Cohen, Bob Dylan, Liza Minelli och The Beach Boys samt stora musikaler som Dirty Dancing, Leva livet och MAMMA MIA. Du hittar det aktuella programmet på Musikhuset Aarhus egen hemsida.

På Aarhus Musikhus hittar du en massa intressanta konstverk av stora danska och utländska konstnärer, till exempel Ingvar Cronhammer, Pierre Soulages, Robert Jacobsen, Ejler Bille, Sonny Tronborg, Chen Wenling och Jean Arp. Dessa verk bidrar till att fullända den kulturella upplevelsen du får när du besöker Musikhuset Aarhus.