Vinterjazz Festival


Vinterjazz Festival 2017 (februari)

Festivalen har funnits sedan 2001 och sträcker sig över tre veckor, där du varje dag har många möjligheter att få röra fötterna till härliga rytmer.

När musiken sätter igång förvandlas Köpenhamn och resten av landet till en enorm klubb med en mycket viktig sak gemensam: Passionen för att njuta av tonerna från den härligaste jazzmusiken. Festivalen Vinterjazz är på intet sätt en privat fest, och initiativet öppnar också upp för arrangemang i barnhöjd. Så tag med barnen och ge dem en musikalisk upplevelse utöver det vanliga.


Jazzfestival för barnen

Jazz är inte bara för vuxna. I 2017 har Copenhagen Jazz Festival åter igen arrangerat konserter för barn på temat ”Jazz for Kids”. Det är professionella jazzmusiker som uppträder vid Jazz for Kids, och de förmedlar tonerna genom att stimulera barnens alla sinnen genom lek, dans och berättelser.

Vinterjazz för de vuxna

Under den här perioden hålls det omkring 450 konserter, och här talar vi om ett hav av genrer inom jazzmusiken. Vinterjazz Festival skruvar upp för freejazz, jamsessioner, smooth jazz, traditionell jazz och mycket mer. Musiken spelas i hela landet, och om du slår ihop det med en minisemester i Köpenhamn kan Wakeup Copenhagen vara din bas alla dagar. Det är enkelt, det är billigt, och det är bra.


Copenhagen Jazz Festival

Festivalen har sitt ursprung i den välkända Copenhagen Jazz Festival, som är en årlig sommarupplevelse och en av Europas mest välrenommerade jazzfestivaler. Sedan 1979 har den populära jazzfestivalen fått ännu fler följare, och det är något som syns och märks i stadsbilden. Köpenhamn sprudlar av rytmer varje sommar under jazzfestivalen.

Vi ser fram emot att se dig på årets jazzfestivaler!

Vill du ha idéer om vad ni kan göra under vintersemestern? Se vår sida: Vintersemester i Köpenhamn och låt dig inspireras av vårt lilla idéuniversum. Här kan du bland annat läsa om hur du får utsökta gourmetupplevelser till mycket låga priser genom Copenhagen Dining Week – just på sportlovet.