Kulturnatten i Köpenhamn 2024

Photo by: Søren @sld_xx | Source: VisitCopenhagen

Unika kulturupplevelser på Köpenhamns årliga evenemang Kulturnatten

Under det danska höstlovet varje år arrangeras Kulturnatten i Köpenhamn och du är inbjuden! Endast på detta datum kan du varje år få en hel dag och en kväll fullspäckade med festliga arrangemang och evenemang i kulturens tecken. Kulturnatten i Köpenhamn har faktiskt i snart 25 år varit en av Köpenhamns mest populära och välbesökta kulturupplevelser. 

När infaller Kulturnatten i Köpenhamn 2024?

2024 ska du kryssa för den 11 oktober i kalendern. Kulturnatten äger rum kl. 18.00–00.00.

Feststämning på gatorna under Kulturnatten i Köpenhamn

Du kan se fram emot massor av spännande evenemang, en härlig stämning och ett mysigt stadsmyller på Köpenhamns största endagsevenemang den 11 oktober 2024. Här hittar du fler än 250 kulturaktörer som bland annat parker, teatrar, museer, kyrkor, departement, torg och bibliotek som hälsar allmänheten välkommen. Det är ett årligen återkommande evenemang som ger dig en unik möjlighet att delta i annorlunda, vackra och roliga arrangemang och tillställningar som tillsammans visar hur Köpenhamn utnyttjar stadens oändliga potential. Här kan man verkligen säga att kulturlivet på allvar får lov att stå i centrum. Så passa på att fira Kulturnatten i Köpenhamn den 11 oktober 2024.

För många barnfamiljer är Kulturnatten i Köpenhamn en extra stor upplevelse eftersom den infaller dagen före skolornas höstlov. Kulturnatten är en perfekt start på höstlovet och en chans att njuta av stadens rika kulturliv via denna gemensam inspirationskälla som alla kan ta del av. Så åk till Köpenhamn med familjen, kompisarna eller din partner och njut av kulturnatten och unika upplevelser tillsammans.

Vad händer under kulturnatten i Köpenhamn?

Hela Köpenhamn lyser upp under kulturnatten, dvs. från innerstaden till Valby, Frederiksberg, Østerbro, Nørrebro, Islands Brygge, Amagerbro och Christianshavn. Så chansen är stor att du blir en del av kulturnatten om du tar en promenad genom staden och håller ögonen öppna. Kom ihåg att skaffa ett Kulturpas om du vill resa gratis med tunnelbana, bussar och tåg under detta dygn. Du kan också lätt cykla mellan arrangemangen, och bor du på Wakeup Copenhagen kan du hyra cykel här. Om du är ute i god tid kan du planera kvällen i förväg och se till att du hinner uppleva det som verkar mest intressant.

Kulturnattens kulturprogram

Du hittar programmet för Kulturnatten i Köpenhamn på hemsidan alternativt kan du få en tryckt översikt över årets arrangörer när du köper ditt Kulturpas. Programmet växlar från år till år men bjuder som regel på massor av utställningar, diverse kreativa workshops, kanalrundturer, barnunderhållning, reseföredrag, midnattsgudstjänster, rundturer, konserter och intervjuer.

Upplev massor och sov gott

En kväll i Köpenhamn fullspäckad med kultur, och en riktigt skön säng att sova ut i efteråt. Det låter väl härligt? Övernatta på Wakeup Copenhagen så har du gångavstånd till många av arrangemangen. Våra hotell kan mäta sig med en tre- till fyrstjärnig hotellupplevelse till ett tvåstjärnigt pris, från endast  . Du kan till och med starta dagen på bästa sätt, med härlig frukost på alla våra hotell från endast   per person. Barn under 12 år äter frukost för   och för barn under 3 år är frukosten gratis. Läs mer om vår frukost här.
Billig eller flexibel bokning

Välj ECONOMY om du vill boka så billigt som möjligt, eller FLEXIBELT om du vill ha möjlighet att ändra din bokning.

Rum med utsikt

Våra rum med utsikt kallas WAKEUP SKY och WAKEUP HEAVEN. De kostar lite mer men utsikten är klart värd det.

Extra plats på rummet

Välj WAKEUP LARGE som är våra största rum på 15 m2 eller WAKEUP FAMILY, två rum med anslutande dörrar.