Tivoli i Köpenhamn

| Photo by: Lasse Salling | Source: Tivoli Gardens

Tivoli, som grundades 1843, är en sagolik nöjespark mitt i Köpenhamn. Oavsett om du föredrar suset i Det Gyldne Tårn, H.C. Andersens sagor i Den Flyvende Kuffert eller en hisnande tur i Dæmonen så finns här något för alla smaker. Om du inte är mycket för åkattraktioner kan du bara njuta av en härlig dag med dina nära och kära i den vackra Tivoliparken. Tivoli är en av världens äldsta nöjesparker. Förutom en uppsjö av spännande attraktioner bjuder Tivoli även på många matupplevelser, från gourmetmat till snabbmat, samt konserter, musikaler och andra aktiviteter under loppet av året på de olika scenerna i Tivoliparken.

Tivolis magiska säsonger

Har du redan varit på Tivoli? Nå, men det ju är inget skäl att inte besöka det igen. Tivoli har flera olika säsonger som var och en bidrar till att göra nöjesparken till en helt unik upplevelse. Du kan bland annat uppleva parkens mysiga jultema, (o)trivsamma Halloween-stämning och festliga Fredagsrock på Plænen varje sommar. Då uppträder såväl danska som internationella artister för stora barn, unga och vuxna och skapar en alldeles speciell festivalstämning. Varje fredag och lördag kväll avslutas kvällen i nöjesparken för övrigt med en fantastisk fyrverkerishow. De olika säsongerna gör Tivoli i Köpenhamn till en härlig och magisk plats som bara måste upplevas. Har du inte varit på Tivoli i Köpenhamn ännu? Eller är det många år sedan? Då är det kanske dags att njuta av några semesterdagar med destination Köpenhamn. Läs mer om Tivolis säsonger här.

Nöjesparkens roliga attraktioner

Har du koll på alla sevärdheter och attraktioner? Du kanske till och med har en favorit bland dem? Det finns en mängd attraktioner på Tivoli i Köpenhamn – för både stora och små. Du kan till exempel njuta av den vackra utsikten över Köpenhamn från Ballongyngen, följa med Den Flyvende Kuffert på en resa genom 32 av H.C. Andersens berömda sagoscenarier eller prova berg-och-dalbanan Dæmonen som har tre hisnande loopar och en högsta höjd på 28 meter. Oavsett vad du föredrar kan du vara säker på att finna en nöjesattraktion som passar just dig. Missa inte den alltid så underhållande Pierrot som går runt i nöjesparken och hälsar på alla. Gå på Tivoli under semestern och njut av en mysig och magisk dag med familjen, kompisarna eller någon du har kär.

Ät på Tivoli

Om du blir hungrig efter att provat några av de många attraktionerna eller bara vill njuta av en kväll med god mat i den vackra parken, erbjuder Tivoli ett stort urval av läckra restauranger. Här finns verkligen något för alla smaker. Allt från het asiatisk mat och möra biffar till traditionella danska smørrebrød.

Photo by: Restaurant Hummer | Source: VisitCopenhagen

Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall är ett makalöst matmecka. Här hittar du inte mindre än 16 matställen, med mat från världens alla hörn och olika matkoncept. Tivoli Food Hall ligger på Bernstorffsgade, där det finns en ingång, men du kan även besöka matmarknaden inifrån själva Tivoli. Oavsett vilken ingång du väljer kan du, när vädret tillåter, sitta utanför och avnjuta maten med utsikt över antingen Tivoli, eller ut mot den pulserande Bernstorffsgade. Tivoli Food Hall har öppet året runt, med priser som passar alla plånböcker.

Photo by: Lasse Salling | Source: Visit Copenhagen

Ska ni till Köpenhamn och vill bo nära Tivoli?

På Wakeup Copenhagen bor du nära Tivoli, i hjärtat av den danska huvudstaden. Alla hotell ligger nämligen endast några få minuters promenad från Tivoli, ”Den gamle have”, och du är samtidigt bara ett stenkast från Köpenhamns centralstation, Strøget, Nyhavn och stadens bästa sevärdheter.  Alla rum på Wakeup Copenhagen har både tv, skrivbord, luftkonditionering, gratis Wi-Fi samt tillgång till fina frukostrestauranger där det serveras en läcker frukostbuffé varje morgon för endast  .

Är du på jakt efter ett hotellboende i centrala Köpenhamn är Wakeup Copenhagen rätt val. Moderna hotell mitt i hjärtat av Köpenhamn – och dessutom till ett bra pris.

Här kan du se hotellens centrala läge i förhållande till Tivoli

Tivoli entré

Tivoli

Tivoli Haven är en sagolik nöjespark i hjärtat av Köpenhamn. Tivoli slog upp dörrarna 1843 och är därmed världens näst äldsta nöjespark som har varit en enormt populär attraktion sedan dess.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, nära Tivoli, Köpenhamns centralstation och det hippa Vesterbro.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn – nära Kongens Nytorv.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, granne med Tivoli Congress Center och nära Tivoli.

Läs mer