Åk på weekendvistelse till Köpenhamn och bo på ett smart hotell

Köpenhamn är en pulserande storstad med mängder av spännande arkitektur, design, konst och kultur. Med över en miljon innevånare är staden konstant i rörelse, och nya kvarter skjuter upp överallt och får staden att växa. Köpenhamn bjuder på ett närmast oändligt antal attraktioner, sevärdheter och upplevelser du inte får missa!  Åk till vackra Köpenhamn på weekendsemester och upplev något av allt staden har att erbjuda. Välj att bo på det smarta budgethotellet Wakeup Copenhagen och spara pengar på ditt hotellboende.

Fem fantastiska upplevelser i Köpenhamn

Det kan vara överväldigande med alla de upplevelser Köpenhamn har att erbjuda, och en weekendvistelse i Köpenhamn kan i stort sett formas på precis det sätt man önskar. Vi har plockat ut 5 upplevelser som är värda ett besök. 

1. Kanalrundtur

Kanalrundturen är utan tvekan det vackraste sättet att uppleva Köpenhamn på en timme. Det finns flera leverantörer av kanalrundturer, samtliga erbjuder en charmig maritim upplevelse av Köpenhamn från sjösidan.

Photo by: VisitCopenhagen | Source: VisitCopenhagen

2. Den Blå Planet

Den Blå Planet, som ligger på Amager, är norra Europas största akvarium. Det rymmer över 20 000 fiskar och havsdjur och här finns totalt 450 arter. Akvarierna i Den Blå Planet innehåller hela 7 miljoner liter vatten. På Den Blå Planet får både vuxna och barn en speciell inblick i vad som händer under havsytan.

Photo by: Daniel Rasmussen | Source: Visit Copenhagen

3. Nyhavn

En promenad längs kajen i det gamla hamnkvarteret Nyhavn är, oavsett väder, en upplevelse i särklass och något man bara måste se. I de historiska, färgstarka byggnaderna, där bl.a. H. C. Andersen har bott, hittar du kaféer, barer och restauranger. Slå dig ner på någon av dessa och njut av anblicken av de historiska träskutorna som ligger längs kajen.

Photo by: Kim Wyon | Source: Visit Denmark

4. Tivoli

Den anrika nöjesparken Tivoli är utan tvekan Danmarks mest kända nöjespark. Nöjesparken bjuder på allt från mysig stämning och en vacker trädgård till spännande restauranger och gastkramande åkattraktioner. Den gamla trädgården ligger bara några minuters promenad från alla tre Wakeup-hotellen.

Photo by: Lasse Salling | Source: Tivoli Gardens

5. Vor Frelsers Kirke

Det ikoniska tornet i Christianshavn med sin spiralformade takspira är absolut värt ett besök – om du inte lider av höjdskräck. Det är hela 400 trappsteg om du vill gå ända upp till tornets topp, men väl där kan du också njuta av Köpenhamns bästa utsiktspunkt.

Photo by: Morten Jerichau | Source: VisitCopenhagen

Ät dig glad

Under en weekendresa till Köpenhamn får man inte missa att besöka några av stadens många spännande restauranger och kaféer. Även om konkurrensen är stor för krögarna innebär det inte att kvaliteten är låg – tvärtom. Köpenhamn är en kulinarisk högborg och rik på minnesvärda matställen. Du hittar allt från den danska lunchklassikern smørrebrød till utsökt fransk gourmetmat.

Klicka här och läs om de fem bästa matställena i Köpenhamn

Weekendshopping i Köpenhamn

Det är inga problem att fylla en helg med shopping när man är i Köpenhamn – antingen på Köpenhamns största shoppinggata, Strøget, i de små trendiga design- och klädbutikerna på Vesterbro eller i de många shoppingcentren, till exempel Field’s, Frederiksberg Centret, Magasin, Illum och Fisketorvet. De köpenhamnska sidogatorna i centrala Köpenhamn är också perfekta om du vill kombinera en avspänd atmosfär med shopping i de många små butiker som ligger i de charmiga och historiska byggnaderna.

Här finns goda möjligheter att hitta något läckert för alla smaker och i alla prisklasser. Så oavsett vad du är på jakt efter kan du nästan garanterat hitta det under en weekendresa till Köpenhamn. Och övernattar du på ett av våra tre centralt belägna Wakeup-hotell i Köpenhamn får du dessutom mer pengar över att shoppa för. Vi erbjuder nämligen rum till priser från endast   för ett rum.

Ta en shoppingtur på Strøget

Det finns många bra shoppingmöjligheter under en weekend i Köpenhamn. 

Promenera längs Strøget och låt dig inspireras av de senaste trenderna. Här finns shoppingmöjligheter för alla smaker och plånböcker. 

Photo by: Thomas Rousing | Source: VisitCopenhagen

Lägen för de tre Wakeup-hotellen i Köpenhamn

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, nära Tivoli, Köpenhamns centralstation och det hippa Vesterbro.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn – nära Kongens Nytorv.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, granne med Tivoli Congress Center och nära Tivoli.

Läs mer

En bra utgångspunkt för en weekendvistelse i Köpenhamn

Wakeup Copenhagen har tre hotell i Köpenhamn.

Wakeup Copenhagen, Borgergade ligger strax intill Kongens Nytorv. Området bjuder även på massor av spännande restauranger och shoppingmöjligheter och tunnelbanan ligger alldeles runt om hörnet om man ska ta sig runt.

Gillar du konst och kultur så ligger Bredgade nära hotellet där det finns en mängd gallerier och utställningar. Och dessutom är det gångavstånd till Det Kongelige Teater. Så bor du på Wakeup Copenhagen, Borgergade, bor du mitt i smeten.

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade ligger på Vesterbro – ca 10 minuters promenad från Köpenhamns centralstation och Rådhusplatsen. Hotellet ligger dessutom nära Köpenhamns hamn, och det trendiga kvarteret Islands Brygge ligger på andra sidan vattnet. Du kan enkelt ta dig över till andra sidan via gång- och cykelbron som förbinder Vesterbro med Islands Brygge.

Det stora shoppingcentret Fisketorvet ligger bara 3 minuters promenadväg från hotellet, och det gör även hamnbadet där du kan simma och bada under hela sommaren.

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade ligger centralt beläget i hörnet av Bernstorffsgade och Kalvebod Brygge med goda parkeringsmöjligheter och god infrastruktur med både tåg och buss. Bara några minuters promenad från hotellet ligger Tivoli, Köpenhamns hamn och en massa shopping- och restaurangmöjligheter.

Weekendvistelse med utsikt över Köpenhamn

Wakeup Copenhagen-hotellen erbjuder eleganta hotellrum i Köpenhamn på 12 m2 med luftkonditionering, tv, gratis Wi-Fi och naturligtvis eget badrum. 

På Wakeup Copenhagen kan du välja mellan Wakeup Standard, som ligger på de nedersta våningarna, Wakeup Sky på mellanvåningarna och Wakeup Heaven på hotellets översta våning. 

Wakeup Large är ett större rum på 15 m2, och det är även möjligt att boka Wakeup Family, två rum med anslutande dörrar.

Skäm bort dig själv och se till att göra det bästa av din minisemester i Köpenhamn – boka ett Wakeup Sky-rum och njut av den härliga utsikten över staden.

Wakeup Standard

Ett riktigt bra rum som oftast ligger på bottenvåningen eller längst bak i huset.

Wakeup Sky

Ett riktigt bra rum på hotellets mellersta våningar med bättre utsikt än WAKEUP STANDARD.

Wakeup Heaven

Våra bäst belägna rum med den bästa utsikten som oftast ligger på hotellets övre våningar.