Kulturnatten i København 2019

Unika kulturupplevelser på Köpenhamns årliga evenemang Kulturnatten. Sätt kryss i kalendern den 11 oktober 2019.

Under det danska höstlovet varje år arrangeras Kulturnatten i Köpenhamn och du är inbjuden! Endast på detta datum kan du varje år få en hel dag och en kväll fullspäckade med festliga arrangemang och evenemang i kulturens tecken. Kulturnatten i Köpenhamn har faktiskt i snart 25 år varit en av Köpenhamns mest populära och välbesökta kulturupplevelser.

Feststämning på gatorna under kulturnatten i Köpenhamn

Du kan se fram mot en massa spännande evenemang, en härlig stämning och ett mysigt stadsmyller på Köpenhamns störta endagstillställning den 11 oktober 2019 där mer än 250 aktörer som bland annat parker, teatrar, muséer, kyrkor, departement, torg och bibliotek hälsar allmänheten välkommen. Det är ett årligt evenemang som ger dig en unik möjlighet att delta i annorlunda, vackra och roliga arrangemang och tillställningar som tillsammans visar hur Köpenhamn utnyttjar stadens oändliga potential. Här kan man verkligen säga att kulturlivet på allvar får lov att stå i centrum. Så passa på att fira kulturnatten i Köpenhamn den 11 oktober 2019.

För många barnfamiljer är Kulturnatten i Köpenhamn en extra stor begivenhet eftersom den äger rum precis när de danska skolornas höstlov börjar. Kulturnatten är en perfekt start på höstlovet och en chans att njuta av stadens rika kulturliv via denna gemensam inspirationskälla som alla kan ta del av. Ett perfekt sätt att starta en storstadsweekend i Köpenhamn även för svenska besökare. Så åk till Köpenhamn med familjen, kompisarna eller din partner och njut av kulturnatten och unika upplevelser tillsammans.

Vad händer under kulturnatten i Köpenhamn?

Hela Köpenhamn lyser upp under kulturnatten, dvs. från innerstaden till Valby, Frederiksberg, Østerbro, Nørrebro, Islands Brygge, Amagerbro och Christianshavn. Så chansen är stor att du blir en del av kulturnatten om du tar en promenad genom staden och håller ögonen öppna. Kom ihåg att skaffa ett Kulturpas om du vill resa gratis med tunnelbana, bussar och tåg under detta dygn. Du kan också lätt cykla mellan arrangemangen, och bor du på Wakeup Copenhagen kan du hyra cykel här. Om du är ute i god tid kan du planera kvällen i förväg och se till att du hinner uppleva det som verkar mest intressant.

Kulturnattens kulturprogram

Du hittar programmet för Kulturnatten i Köpenhamn på hemsidan alternativt kan du få en tryckt översikt över årets arrangörer när du köper ditt Kulturpas. Programmet växlar från år till år men bjuder som regel på massor av utställningar, diverse kreativa verkstäder, kanalrundturer, barnunderhållning, reseföredrag, midnattsgudstjänster, rundturer, konserter och intervjuer.

Ett tips är att hålla dig uppdaterad på kulturnattens hemsida så ser du när de avslöjar årets program för kulturnatten.

Upplev massor och sov gott i Köpenhamn

En kväll i Köpenhamn fullspäckad med kultur, och en riktigt skön säng att sova ut i efteråt. Det låter väl härligt? Övernatta på Wakeup Copenhagen så har du gångavstånd till många av arrangemangen.