Prisvärd övernattning i centrala Köpenhamn

På Wakeup Copenhagen kan du övernatta till rimligt pris. Hotellen ligger på två olika attraktiva adresser i Köpenhamn. Wakeup Copenhagen, Borgergade intill Kongens Nytorv och Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade vid Kalvebod Brygge.

Båda hotellen har rum 1.008 med platt-TV och gratis internet. Du kan, beroende på hur mycket du vill betala och vilken utsikt du vill ha, välja mellan att bo i Wakeup Standard-, Wakeup Sky- eller Wakeup Heaven-rum. 

Hotellens frukostrestauranger erbjuder en härlig frukostbuffé som kan beställas som tillägg till rumsbokningen. Wakeup Copenhagen-hotellen har, trots att de bara är 2 stjärniga, en mycket hög standard. Både rummen och servicen andas god kvalitet – en bra utgångspunkt för att uppleva Köpenhamn billigt.


Upplev Köpenhamn med liten portmonnä

Även om Köpenhamn är en av Europas dyraste storstäder finns mängder av billiga och kostnadsfria upplevelser som kan ge dig en fantastisk erfarenhet av stadens myllrande liv och atmosfär. Vi gör här ett försök att visa dig vägen till några av upplevelserna, men det finns mycket mer att välja på. 

Innan du besöker staden kan du till exempel registrera dig på downtown.dk, som bland annat säljer upplevelser, restaurang- och spabesök till halva priset varje dag. Och när du är i staden kan du hyra en stadscykel till rimligt pris, antingen i staden eller på ett av Wakeup Copenhagen-hotellen. Köpenhamnsborna själva cyklar till allt och det är smidigt och billigt att uppleva staden från en cykel.

Du kan också köpa ett tvåzons-klippkort som gäller för transporter till de flesta platserna i centrum – åk med den eldrivna citycirkelbussen eller tunnelbanan om du vill ta dig fram snabbt.


Sevärdheter och upplevelser med liten plånbok

Köpenhamn har enormt mycket att bjuda på inom konst, kultur och litteratur, och det går alltid att hitta evenemang som är mycket givande och ändå inte spräcker din budget.

Under sommaren anordnas mängder av gatufester och loppmarknader i de olika stadskvarteren, och du har alla möjligheter att hitta och uppleva dessa även med snäv budget – du kan läsa om vad som bjuds på aok.dk innan du kommer.

Fristaden Christiania är ett måste, och fortfarande en av Danmarks största attraktioner, i synnerhet om du aldrig varit där. Det kostar heller inget att promenera runt i detta frisinnade andningshål. Det är också relativt billigt att äta på någon av stadens matserveringar. 

Kanalrundtur med Nettobådene är också ett billigt och mysigt sätt att uppleva staden på. Dessa turer är guidade och tar dig med på en avslappnande färd runt Köpenhamns kanaler, förbi många av stadens sevärdheter och såväl gamla som nya stadsdelar.

På onsdagar är det också gratis att gå in på en stor del av stadens museer. Allt detta och mycket annat kan du uppleva i staden, men var ska du sova?