Området runt Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

På Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade bor du centralt i Köpenhamn nära vattnet. Här ligger Fisketorvet och Strøget inom gångavstånd, massor av shopping- och matupplevelser, möjlighet till härliga promenader och joggingturer längs Kalvebod Brygge och inte minst Köpenhamns centralstation varifrån du kan ta dig vidare till de flesta ställen i Danmark. Planerar du ett besök på Tivoli är det bara en kort promenad till nöjesparkens entré. 

Matupplevelser

När du bor på Wakeup Copenhagen på Bernstorffsgade hittar du ett stort utbud av matställen i hotellets närhet. Är du på jakt efter läckra kulinariska upplevelser nära hotellet, så titta förbi Tivoli Hotel & Congress Center där det ligger flera populära restauranger. Här hittar du bland annat Sticks’n’Sushi, som erbjuder utsökt sushi tillsammans med en överlägsen utsikt över Köpenhamn, och steakrestaurangen MASH Penthouse, som även den erbjuder en fantastisk utsikt över staden och inte minst perfekt tillagat kött. Observera att det kan löna sig att boka bord då båda restaurangerna är mycket populära.

I närheten hittar du även restaurangen The Harbour, som har designats av den danske arkitekten Kim Utzon och ligger i designerhotellet Copenhagen Island. Här hittar du ett spännande urval av viner och en internationellt inspirerad meny som du kan avnjuta i vacker miljö med utsikt över vattnet.

En trevlig promenad från hotellet längs Bernstorffsgade öppnar fler möjligheter till läckra matupplevelser. Du hittar bland annat nya och populära Tivoli Food Hall, som bjuder på ett brett spektrum av matupplevelser i bästa streetfood-stil. Från frasiga smörgåsar och smørrebrød till autentiska pizzor och asiatiska specialiteter – i de många trivsamma matbodarna finns det något för alla smaker.

Är du på jakt efter en annorlunda och häftig matupplevelse, är Kødbyen verkligen värd ett besök. Den ligger strax bakom Dybbølsbro Station. I Kødbyen huserade tidigare Köpenhamns köttindustri under flera decennier men nu har den förvandlats till ett av Köpenhamns hippaste områden med restauranger, kulturställen, nattklubbar o.s.v., i rå industriell miljö. 

Shopping

På Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade bor du nära ett rikt shoppingutbud. Vid Kalvebod Brygge kan du bland annat hitta shoppingcentret Fisketorvet, som har massor att välja på både för barn och vuxna. Förutom att inhysa en av Köpenhamns största biografer samt flera läckra matställen, rymmer Fisketorvet runt 100 olika butiker; här finns allt från modebutiker till sport- och leksaksbutiker och mycket mer.
Är hela familjen ute och rör på sig kan ni vila era trötta fötter och njuta av något varmt eller kallt att dricka på något av de många trivsamma kaféerna i shoppingcentret.

Rör du dig från hotellet in mot centrum längs Bernstorffsgade, kommer du även fram till Vesterbrogade, som erbjuder goda shoppingmöjligheter. Här är du nära både Rådhuspladsen och Strøget, där det finns massor av populära highstreet-butiker liksom även mer exklusiva modebutiker.  

I den andra änden av Vesterbrogade, längre in på Vesterbro, hittar du ett spännande urval av designerbutiker för den kräsna shopparen. Området bjuder på allt från second-hand-butiker och streetwear till inspirerande inredningsbutiker. Här kan du även lätt kombinera shoppingturen med ett stärkande depåstopp på något av områdets många populära kaféer.

Om lokal design, second-hand och nischprodukter är något för dig är Nørrebro-området och det charmiga Latinerkvarteret garanterat också värt ett besök.

Motion och aktiviteter

I området runt Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade  finns det massor av möjligheter och alla inom gångavstånd. Rakt utanför porten finns det motionsvägar perfekta för en uppfriskande och stärkande löprunda, promenad eller cykeltur.

I hamnbaden som inte ligger långt från hotellet kan du ta dig en simtur eller njuta av livet vid vattnet när det är sommar. Det finns två hamnbad nära hotellet och under sommarmånaderna vaktas de båda av utbildade badvakter.

I närheten kan du hyra en solcellsdriven GoBoat och ljudlöst åka båt genom Köpenhamns hamn och kanaler och se staden från vattnet.

Från Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade är det för övrigt inte långt till flera av Köpenhamns många sevärdheter. Läs om de många kulturupplevelserna och sevärdheterna i området här.