Om Köpenhamn – värt att se i staden

Photo by: Frame & Work | Source: Visit Copenhagen

Köpenhamns bästa upplevelser och sevärdheter

Ska du åka till Köpenhamn eller bor du i Köpenhamn och vill leka turist i din egen stad? På våra Wakeup Copenhagen-hotell i Köpenhamn får du den bästa utgångspunkten för att uppleva den pulserande storstaden, oavsett om du är på affärsresa, familjeutflykt, romantisk vistelse eller något helt annat. Wakeup Copenhagen ligger i hjärtat av Köpenhamn med kulturupplevelser, gastronomi, shopping, grönområden och omväxlande stadsliv runt hörnet.

Köpenhamn är en härlig stad att semestra i och den bjuder på massor av upplevelser oavsett om du reser ensam eller tillsammans med andra. Våra Wakeup Copenhagen-hotell på Bernstorffsgade, Borgergade och Carsten Niebuhrs Gade ligger alla centralt i Köpenhamn. Härifrån har du det mesta på promenadavstånd och du befinner dig mitt i stadens pulserande liv. Här finns det något för hela familjen; romantiska promenader för två, inspirerande platser som väcker kreativiteten inför nästa affärsmöte, shopping med vännerna, många kulturupplevelser och aktiviteter för de mer äventyrslystna.

 

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Nära bland annat Tivoli, Köpenhamns centralstation och det hippa Vesterbro.

Läs om närområdet
Wakeup Copenhagen, Borgergade

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Närapå Kongens Nytorv, Nyhavn och Amalienborg. 

Läs om närområdet
Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Granne med Tivoli Congress Center och nära Tivoli.

Läs om närområdet

Få inspiration till upplevelser i Köpenhamn

På den här sidan och på undersidorna får du bra tips på vilka sevärdheter, matupplevelser och shoppingmöjligheter du hittar i närheten av ditt Wakeup Copenhagen-hotell.

Kulturupplevelser och sevärdheter i Köpenhamn

På Kongens Nytorv hittar du flera av Köpenhamns stora sevärdheter, bland annat Det Kongelige Teater där landets största föreställningar visas varje kväll. Längtar du efter en verklig kulturupplevelse kan du prova klassisk balett eller en teater- eller operaföreställning och börja kvällen med en middag på en av de många fina restauranger som finns i området.

Förutom Det Kongelige Teater hittar du vid Kongens Nytorv även det charmiga Nyhavn som bjuder på färgstarka historiska byggnader med mysiga kaféer och restauranger som vetter ut mot hamnfronten. På sommaren samlas här turister och Köpenhamnsbor som njuter av solen med en kall öl, drink eller god mat från en av de närliggande restaurangerna till tonerna av gatumusik. Från Nyhavn kan du även ta en trevlig (och prisvänlig) kanalrundtur som tar dig förbi flera av Köpenhamns stora sevärdheter, bland annat det arkitektritade Skuespilhuset och Operaen på Holmen.

Äventyr och kungliga upplevelser väntar

Ta en trevlig och uppiggande promenad längs vattnet till en av Danmarks stora landmärken, nämligen skulpturen av H. C. Andersens Den lille havfrue (den lilla sjöjungfrun) som längtansfullt blickar in mot land. I närheten hittar du också danska kungafamiljens arkitektoniska huvudresidens Amalienborg som består av fyra nästan identiska palats. Här kan du se livgardet och deras vaktavlösning som är populärt hos många turister och Köpenhamnsbor.

Massor av museer och upplevelser väntar

Är du konstintresserad bjuder Köpenhamn på massor av museer med spännande utställningar och evenemang året runt. En kort promenad från Wakeup Copenhagen-hotellet på Borgergade hittar du Statens Museum for Kunst som också ligger nära Nørreport station. Du kan även besöka Kunsthal Charlottenborg i Nyhavn, Nationalmuseet, Glyptoteket eller något av de många gallerier och utställningar som finns i centrala Köpenhamn.

Upplev mysiga Tivoli och stadens bästa upplevelser

För många är ett besök i Köpenhamn lika med ett besök på Tivoli som ligger på promenadavstånd från alla våra hotell i Köpenhamn. Vakna utvilad efter en natt på ett av våra moderna hotellrum i Köpenhamn, njut av vår härliga frukostbuffé och ta barnen, din partner eller dina vänner under armen och gå längs Strøget förbi Rådhuspladsen till den historiska nöjesparken Tivoli. På Tivoli får du garanterat en dag i magiska omgivningar, oavsett årstid. Under vår- och sommarsäsongen blomstrar romantiken när parken i Tivoli står i full blom och förvandlas till ett färgsprakande blomsterparadis. Den här säsongen är den perfekta tidpunkten för en mysig dagsutflykt med familjen eller en romantisk promenad för två. Är du ensam kan du läsa tidningen i lugn och ro i Tivolis park eller planera en utflykt med dina kollegor, samarbetspartners eller kunder och låta idéerna få fritt utlopp i nöjesparkens magiska omgivningar. 

Höstmys i Köpenhamn

Under hösten kan du se fram emot en (o)trevlig Halloween-upplevelse när Tivoli pyntas till ett av årets stora internationella evenemang med pumpor, häxor och spännande arrangemang i imponerande färg- och ljuskonstellationer. Planerar du en resa till Köpenhamn under julen får du inte missa Tivolis ljusfest då parken julpyntas och bjuder på underhållning för både stora och små. Gå på upptäcktsfärd på Honningkageslottet, smaka julspecialiteter i de många bodarna, upplev Tivoligardets stämningsfulla jultoner, se luciatåget eller den gnistrande ljusshowen på Tivolis Kinaområde.

Våra hotell i Köpenhamn

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, nära Tivoli, Köpenhamns centralstation och det hippa Vesterbro.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn – nära Kongens Nytorv.

Läs mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Modernt lågprishotell i Köpenhamn, granne med Tivoli Congress Center och nära Tivoli.

Läs mer

Bo centralt i hjärtat av Köpenhamn

Intill Tivoli ligger Köpenhamns centralstation, så det är lätt att ta sig hit och även hem igen. Det ligger faktiskt många spännande kulturplatser i området runt centralstationen – allt från teatrar till biografer och museer. Ny Carlsberg Glyptotek ligger ett stenkast från centralstationen och tycker du om teater och scenkonst hittar du Det Ny Teater, Wallmans Cirkusbygningen och Tivolis Koncertsal alldeles runt hörnet. Planerar du ett trevligt biobesök hittar du bland annat historiska Grandteatret på Mikkel Bryggers Gade och Nordisk Film Biografer Imperial vid Vesterport station.

Om du går mot våra Wakeup Copenhagen-hotell på Carsten Niebuhrs Gade passerar du förbi trendiga Vesterbro där du hittar många spännande restauranger, butiker och kulturupplevelser. 

Intill shoppingcentret Fisketorvet som ligger bredvid hotellet hittar du ett av Köpenhamnsbornas älskade hamnbad som används flitigt hela sommarsäsongen och ibland även på vintern. Vill du ta dig ett uppfriskande dopp i storstaden är Havnebadet rätt ställe att gå till.

Nära Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade, finns det bra kollektivtrafik. Dybbølsbro station ligger ett stenkast från hotellet och 10–15 minuters promenad från hotellet hittar du Köpenhamns centralstation. Därifrån går det bussar och tåg till större delen av Danmark.