Fem bra restauranger i Köpenhamn

Photo by: Restaurant Gorilla | Source: Restaurant Gorilla
Möjligheterna är många när det gäller att hitta en bra restaurang i Köpenhamn. När du bor på ett av våra Wakeup-hotell i Köpenhamn kan du vara säker på att hitta några av de bästa gourmetrestaurangerna bara ett stenkast från hotellen. För att göra det hela lite mer överskådligt har vi tagit fram en lista över våra fem favoritrestauranger som är väl värda ett besök när du är i den danska huvudstaden.

1. Tivoli Hotel:

På tolfte våningen i Arp-Hansens Tivoli Hotel, som bara ligger några steg från Wakeup-hotellen på både Bernstorffsgade och Carsten Niebuhrs gade, kan du njuta av utsökta matupplevelser i trivsam miljö. Här serveras välsmakande och perfekt tillagat kött på den populära steakhouse-restaurangen MASH Penthouse. Du kan också välja att njuta av stadens bästa sushi på Skybar Sticks’n’Sushi med en av Köpenhamns bästa utsikter – inne såväl som ute!

Adress: Arni Magnussons Gade 2, 1577 Köpenhamn V

2. Falang Asteria:

Mitt på Istedgade ligger ett uppseendeväckande hus vars rosa färg gör det omöjligt att missa. Dessutom serverar de riktigt god thaimat till priser som passar alla. Här råder en livlig och avslappnad stämning och du hittar alla dina asiatiska favoriter på menyn.

Se menyn här

Adress: Istedgade 48, 1650 Köpenhamn V

Photo by: Nick Karvounis | Source: Unsplash

3. Restaurant The Harbour:

På den här restaurangen har du en fantastisk utsikt över Köpenhamns hamn och kan njuta av en spännande meny med internationella rätter på Michelin-nivå. Både maten och utsikten är väl värda ett besök.

Läs mer här

Adress: Kalvebod Brygge 53, 1560 Köpenhamn V

4. Kødbyens Fiskebar:

Fiskebaren i hippa Kødbyen är ett måste om du älskar fisk, eller bara vill njuta av ett glas friskt rosévin. I synnerhet på sommaren är det helt fantastiskt att bara sitta i en av solstolarna som står framför restaurangen och njuta av solen och den råa atmosfären i Kødbyen. På Fiskebaren är det fokus på hållbarhet, god smak och kvalitet.

Läs mer om Fiskebaren i Kødbyen här 

Adress: Flæsketorvet 100, 1711 Köpenhamn V

Photo by: Kødbyens Fiskebar | Source: Visit Copenhagen

5. Restaurant Pluto:

På restaurangen på Borgergade kan du njuta av en Bib Gourmand-upplevelse. Välj mellan att beställa en familjemiddag att dela på eller rätter från à la carte-menyn. Stämningen på Pluto är livlig och här kan du slappna av efter en lång arbetsvecka. Eftersom detta är en populär restaurang är det smart att boka bord i förväg. 

Läs mer här

Adress: Borgergade 16, 1300 Köpenhamn K

Photo by: Hermes Rivera | Source: Unsplash

Mer inspiration inför din Köpenhamnsresa

Köpenhamn bjuder inte bara på härliga restauranger utan också fantastiska upplevelser! Oavsett om du semestrar i Köpenhamn eller bara är där på en weekendresa finns här en mängd upplevelser för alla smaker. Låt dig inspireras av våra guider som hjälper dig att göra ditt besök i Köpenhamn oförglömligt. 

Semester i Köpenhamn

Ska du på semester i storstaden? I så fall har vi en massa spännande förslag på vad som är värt att uppleva, oavsett vilken säsong du semestrar i Köpenhamn.

Läs vår guide Semester i Köpenhamn här. 

Photo by: Tuala Hjarnø | Source: VisitCopenhagen

Weekendvistelse i Köpenhamn

Låt dig inspireras av våra fem bästa förslag på upplevelser du kan göra på en minisemester i Köpenhamn. Det finns massor att uppleva för både stora och små. 

Läs vår guide till den perfekta hotellweekenden i Köpenhamn här. 

Photo by: Leonid Andronov | Source: iStock

Köpenhamn på liten budget

Det behöver inte kosta skjortan att uppleva det bästa Köpenhamn har att erbjuda. Vi har hittat några av de bästa aktiviteterna du kan göra på en liten budget i den danska huvudstaden. 

Läs vår guide till upplevelser i Köpenhamn på en liten budget här. 

Photo by: Astrid Maria Rasmussen | Source: Visit Copenhagen

Bo i hjärtat av Köpenhamn

På Wakeup Copenhagen-hotellen bor du billigt och centralt på några av stadens mest centrala adresser. Även om priset är lågt är kvaliteten fortfarande på topp och du kan få en god natts sömn i en härlig säng. Våra smarta lågprishotell har alla moderna bekvämligheter som krävs för att göra din vistelse enkel och skön! 

Läs ännu mer om våra hotell i Köpenhamn här.

GEMENSAMT FÖR RUMMEN

 • Modern design
 • Gratis Wi-Fi
 • Tv med brett kanalutbud
 • Skrivbord
 • Luftkonditionering
 • Dubbelsäng 160 cm bred
 • Madrass från Getama
 • Dygnet runt-bemannad reception
 • Lobby med försäljning av drycker och snacks
 • Goda parkeringsmöjligheter
 • Business Center
  … och mycket mer