Aarhus utnämndes till europeisk kulturhuvudstad 2017

 

Smilets By, Aarhus, utnämndes 2017 till europeisk kulturhuvudstad och det av goda skäl. I Aarhus med omnejd finns det massor av spännande kulturella upplevelser och initiativ. I samband med att Aarhus blev kulturhuvudstad, blev Wakeup Aarhus "Official Hotel Partner of Aarhus 2017".

Vad innebär det att få titeln "europeisk kulturhuvudstad"?

Titeln europeisk kulturhuvudstad ges till två europeiska städer varje år. Förutom Århus har Pafos på Cypern fått titeln som europeisk kulturhuvudstad 2017. Varje kulturhuvudstad har ett kulturprogram med särskilda utställningar, föreställningar och sammankomster som involverar lokala, nationella och internationella partnerskap som samarbetar med vikt på kvalitet och deltagande.

Bo billigt och upplev kulturhuvudstaden

Vill du uppleva 2017 års kulturhuvudstad på egen hand? Ta in på vårt nyöppnade hotell Wakeup Aarhus som utnämndes till ”Official Hotel Partner of Aarhus 2017". Hotellet är centralt beläget nära Aarhus centralstation och Bruun’s Galleri, och därför lätt att ta sig till. Så om du vill bo billigt och centralt när du besöker 2017 års europeiska kulturhuvudstad är Wakeup Aarhus ett perfekt val.

Boka rum redan idag och se fram emot ett besök i Smilets By.

Aarhus som kulturhuvudstad

Engagemang är ett av nyckelorden för Aarhus. 2017 anordnades många olika initiativ som engagerade över 10 000 människor från hela regionen, och programmet för 2017 skapade initiativ där invånare och lokala entreprenörer kunde engagera sig, delta och bidra till att skapa nytt under det övergripande temat ”Let’s Rethink”. Vårt hotell Wakeup Aarhus utnämndes till ”Official Hotel Partner of Aarhus 2017”och vi gav Fonden Aarhus 2017 stöd när det gällde nytänkande om konst och kultur, kring att bygga upp, uppleva och delta i kulturaktiviteter av hög kvalitet samt att ändra spelets regler. 

Vad kan du uppleva i Aarhus?

Listan över allt du kan uppleva i Aarhus är lång. Här kan du hitta massor av arrangemang och aktiviteter allt från festivaler, scenkonst och film till arkitektur, bildkonst och gastronomi. Unna dig själv ett spännande besök i Aarhus och bo billigt och centralt på Wakeup Aarhus.