Århus europeisk kulturhuvudstad 2017 | Upplev Århus

Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad i 2017

Smilets By Århus är utnämnd till kulturhuvudstad i Europa 2017. Det betyder att vi nu har gått in i ett år där Århus med omnejd är fullspäckat med spännande kulturella saker. I förbindelse med det är Wakeup Aarhus "Official Hotel Partner of Aarhus 2017".

Musikhuset Aarhus

Vad innebär det att få titeln "europeisk kulturhuvudstad"?

Titeln europeisk kulturhuvudstad ges till två europeiska städer varje år. Förutom Århus har Pafos på Cypern fått titeln som europeisk kulturhuvudstad 2017. Varje kulturhuvudstad har ett kulturprogram med särskilda utställningar, föreställningar och sammankomster som involverar lokala, nationella och internationella partnerskap som samarbetar med vikt på kvalitet och deltagande.

Bo billigt och upplev kulturhuvudstaden

Vill du uppleva kulturhuvudstaden på egen hand? Bo på vårt nyöppnade hotell Wakeup Aarhus, som har utsetts till ”Official Hotel Partner of Aarhus 2017”. Hotellet ligger centralt nära Aarhus centralstation och Bruun’s Galleri, och är därför lätt att ta sig till. Så om du vill bo billigt och centralt när du besöker årets europeiska kulturhuvudstad är Wakeup Aarhus ett perfekt val.

Boka din vistelse redan idag och se fram emot att uppleva Smilets By som europeisk kulturhuvudstad 2017.

Moesgaard Museum i Århus

Aarhus som kulturhuvudstad

Engagemang är ett av nyckelorden för Aarhus. Flera olika initiativ har redan startats som än så länge har engagerat fler än 10 000 människor från hela regionen, och programmet för 2017 fortsätter att skapa initiativ där innevånare och lokala entreprenörer kan engagera sig, delta och vara med och skapa nytt under det övergripande temat ”Let’s Rethink”. Vårt hotell Wakeup Aarhus är en ”Official Hotel Partner of Aarhus 2017”, och vi stöder Fonden Aarhus 2017 kring nytänkande om konst och kultur, kring att bygga upp, uppleva och delta i kulturaktiviteter av hög kvalitet och kring att ändra spelets regler.

Vad kan du uppleva i Århus?

Listan över vad du kan uppleva i Århus är lång. På hemsidan aarhus.dk kan du se hela programmet för 2017. Här hittar du inspiration till allt från festivaler, scenkonst och film till arkitektur, bildkonst och gastronomi. Staden har ett program fyllt av spännande upplevelser, så det kanske till och med är så att det krävs flera besök till den europeiska kulturhuvudstaden. Om du skämmer bort dig själv med en eller flera vistelser i Århus kan du bo billigt och centralt på Wakeup Aarhus.

Official Hotel Partner of Aarhus 2017


<< TILBAGE TIL HOVEDSIDE