Övernatta på Wakeup Copenhagen-hotellen nära Islands Brygge eller Kongens Nytorv

Wakeup Copenhagen-hotellen är lågprishotell med höga standard inom arkitektur, inredning och service. Hotellen ligger på några av Köpenhamns bästa adresser.

Wakeup Copenhagen, Borgergade ligger alldeles vid Kgs. Nytorv. Här har du tillgång till hela staden och oavsett om det är shopping, underhållning, möjlighet att utforska kulturlivet eller äta på Köpenhamns restauranger som lockar, ligger det mesta runt hörnet.

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade ligger på Kalvebod Brygge med utsikt över vattnet och Islands Brygge – nära centralstationen, Tivoli och Fisketorvet Shoppingcenter.

Hotellen har tillsammans 1.008 hotellrum, alla med gratis Wi-Fi och platt-tv. Ni kan äta frukost på hotellens frukostrestauranger, innan ni beger er ut på sightseeing i staden. 

Wakeup Copenhagen består av härliga hotell i närheten av några av stadens mest attraktiva kvarter. På hotellen finns även cykeluthyrning – att välja cykel för att ta sig runt i staden är både praktiskt och en upplevelse i sig själv. Det är enkelt att ta sig till Islands Brygge från Wakeup Copenhagen på Carsten Niebuhrs Gade 11 via cykel-/gångbron som finns bakom köpcentrumet Fisketorvet.

Islands Brygges hamnbad och kulturhus

Islands Brygge är en av Köpenhamns många härliga oaser, oavsett årstid. Du kan utan problem att ägna en hel dag på att utforska andra sidan av kanalen.

Sommartid lockar området runt hamnbadet och kulturhuset vid Islands Brygge massor av människor – här anordnas massor med evenemang, bland annat konserter och loppmarknader dit även Köpenhamnsborna vallfärdar.

Förutom hamnbadet och kulturhuset finns det mängder av attraktioner och mysiga oaser i denna stadsdel. Koloniträdgården Nokken i utkanten av Islands Brygge, där Amagerparken börjar, är en liten stad i staden fylld med mysiga kolonistugor i spännande utföranden. Promenera runt och njut av vyn över storstaden ur ett naturskönt perspektiv.

En oas fylld med upplevelser nära centrum

Diggar du flygande BMX-hojar och lera i håret, har Köpenhamn en BMX-bana i VM-klass. Banan ligger vid Slusen 2.

Dessutom ligger den gamla Ballongparken på Artillerivej. Detta är Islands Brygges äldsta byggnad, och de gamla barackerna är numera ett kollektivboende – ett slags Christiania i miniatyr.

På Islands Brygge hittar du också Mogens Dahls konserthall – en liten pärla specialiserad på kammarmusik där publiken verkligen kommer tätt inpå musiken.

I DR:s konserthus finns det möjlighet att avnjuta klassiska konserter och är du mer intresserad av arkitektur finns det också möjlighet att få en rundtur i de berömda byggnaderna.

Efter eventuella musikaliska upplevelser ligger det flera populära vinbarer t.ex. Adendum och Nose Wise, strax intill på Islands Brygge.