Hotell nära Islands Brygge | Övernatta billigt på hotell från 400 DKK

Övernatta på Wakeup Copenhagen-hotellen nära Islands Brygge eller Kongens Nytorv

Wakeup Copenhagen-hotellen är lågprishotellmed hög standard vad gäller arkitektur, inredning och service. Hotellen ligger på några av de bästa adresserna i Köpenhamn.

Wakeup Copenhagen, Borgergade ligger strax intill Kongens Nytorv. Härifrån har man tillgång till hela staden och oavsett om du vill ha shopping, underhållning, möjlighet att utforska kulturlivet eller äta på Köpenhamns restauranger så ligger det mesta runt hörnet.

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade ligger på Kalvebod Brygge med utsikt över vattnet och Islands Brygge – nära Centralstationen, Tivoli och Fisketorvet Shoppingcenter.

Hotellen har totalt 1008 hotellrum som alla har gratis Wi-Fi och platt-TV. Ni kan äta frukost på hotellens frukostrestauranger innan ni åker på sightseeing i staden.

Wakeup Copenhagen är två härliga hotell där du hamnar nära inpå några av stadens mest attraktiva kvarter. På hotellen finns även cykeluthyrning – att välja cykel för att ta sig runt i staden är både praktiskt och en upplevelse i sig själv. Det är enkelt att ta sig till Islands Brygge från Wakeup Copenhagen på Carsten Niebuhrs Gade 11 via cykel-/gångbron som finns bakom köpcentrumet Fisketorvet.

Islands Brygges hamnbad och kulturhus

Islands Brygge är en av Köpenhamns många härliga oaser, och det under alla årstider. Det är inga problem att lägga en hel dag på att utforska andra sidan av kanalen.

Sommartid utövar hamnbadet och kulturhuset vid Islands Brygge en otrolig dragkraft – här ordnas massor med evenemang, konserter och loppmarknader, för att bara nämna några exempel, dit även Köpenhamnsborna vallfärdar.

Förutom hamnbadet och kulturhuset finns mängder av attraktioner och mysiga oaser i stadsdelen. Koloniträdgården Nokken i utkanten av Islands Brygge, där Amagerparken börjar, är en liten stad i staden som man kan promenera runt och både titta på de märkliga mysiga kolonistugorna och vyn över storstaden ur ett naturskönt perspektiv.

En oas fylld med upplevelser nära centrum

Diggar du flygande BMX-hojar och lera i håret, har Köpenhamn en BMX-bana i VM-klass. Banan ligger vid Slusen 2.

Dessutom ligger den gamla Ballongparken på Artillerivej. Detta är Islands Brygges äldsta byggnad, och de gamla barackerna är numera ett kollektivboende – ett slags Christiania i miniatyr.

På Islands Brygge hittar man också Mogens Dahls konserthall – en liten pärla specialiserad på kammarmusik där man kommer nära inpå musiken.

Är du sugen på klassiska konserter finns många att avnjuta i DR:s konserthus , och är du mer intresserad av arkitektur är det också möjligt att få en rundvisning i de berömda byggnaderna.

Efter eventuella musikaliska upplevelser har Islands Brygge ett flertal populära vinbarer alldeles i närheten, t.ex. Adendum och Nose Wise.